RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Пазарджик вече има готов проект за Интегриран план за градско възстановяване и развитие

Общинските съветници на Пазарджик одобриха проекта на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Пазарджик за периода 2014 – 2020 г”, разработен по проект „Устойчиво интегрирано развитие на град Пазарджик – изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие”, който се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Регионално развитие”.

В него са предвидени проекти на обща стойност 178 милиона лева, съобщи секретарят на общината Румен Кожухаров. В плана не са включени селата, а само град Пазарджик. Градът е разделен на три зони: зона със социален характер, зона с публичен характер и зона с потенциал за икономическо развитие. Проектите са основно за подобряване на градската среда, за подобряване на условията в сгради – предимно дейности, свързани с енергийната ефекстивност. Планът трябва да бъде внесен за одобрение в Министерство на регионалното развитие.

Общинският съветник Евтим Янев попита дали предвидените мероприятия могат да се финансират с бюджета на общината. Той посочи, че фирмата, която е разработила проектът – „Ню Ай”, е предоставила в документите за община Бургас матрица на бюджета. 

„Матрица бюджет има и за нашия план”, заяви Румен Кожухаров. Посочени са и източниците за финансиране, като ще се ползва в максимална степен външно финансиране.  В проектите се предвижда и собствено финансиране, информация за което поиска Евтим Янев.

Тодор Георгиев от ГЕРБ заяви обяви в залата подкрепата на групата за точката, която беше приета с 33 гласа.


Тази страница е видяна: 966

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 25 юли 2013 - 14:32:10

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Обществено допитване по Проект „Устойчиво интегрирано развитие на гр. Пазарджик – изработване на Интегриран план за градско възстановяване и развитие”
Покана за участие в кръгла маса по проект "Устойчиво интегрирано развитие на град Пазарджик - изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие"
До средата на 2013 г ще е готов проектът за интегриран план на градско развитие на Пазарджик
Идентифициране и консултиране на проектни идеи, проекти, възможности за ПЧП в рамките на Интегриран план за градско възстановяване и развитие 2014-2020г
Община Пазарджик стартира разработването на Инвестиционна програма на Интегрирания план за градско развитие
Обществено обсъждане по проект "Осигуряване на проектна готовност за устойчиво, интегрирано градско развитие на град Пазарджик"
Обществено обсъждане във връзка с реализацията на Общински план за развитие по проект „Подобряване на процеса по разработване и прилагане на ефективни политики в Община Пазарджик“
Обществено обсъждане на проекта на Общинския план за развитие на община Пазарджик за периода 2014 – 2020 г. по проект „Подобряване на процеса по разработване и прилагане на ефективни политики в Община
Община Пазарджик подписа 5 договора по проекта за устойчиво градско развитие
За разработването на общински план за развитие Пазарджик ще кандидатства по европрограмаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5825 сек., 0.4987 от тях за заявки.