RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
„Асарел - Медет“ АД успешно изпълни проект за подобряване условията на труд

asarel_proekt13.jpg„Асарел-Медет“ АД успешно приключи проект по Оперативна програма „Развитие  на човешките ресурси“, схема за предоставяне на безвъзмездна финансова  помощ: BG 051PO001 2.3.02 “Безопасен труд“. Резултатите бяха отчетени на заключителна пресконференция, проведена в новооборудвания кабинет по безопосност и здраве при работа. Изпълнението на проекта бе представено от г-н Александър Чобанов, директор „Човешки ресурси” в „Асарел-Медет” АД в присъствието на експерти,  журналисти, представители на местната власт и неправителствени организации. По време на пресконференцията бяха зададени въпроси, свързани с целите на проекта, постигнатите резултати и работата на екипа. Присъстващите дадоха своята оценка и чрез попълване на анкетни карти.


          Стойността на проекта „Подобряване  на условията на труд в „Асарел  - Медет” АД“ е 183 640.50 лв, като осигуреното от Оперативната програма финансиране е в размер на 146 912.40 лв, а съфинансирането от страна на дружеството  36 728.10 лв. Проектът се изпълни в продължение на 12 месеца, като генералната му цел е подобряване условията на труд в предприятието при спазване на нормите и изискванията за безопасен труд.
         В резултат на това беше оборудван нов учебен кабинет по безопасност и здраве при работа, въведе се стандарт ISO 31000:2011 за оценка на риска, закупени бяха допълнително лични предпазни средства и специализирано работно облекло. Извършиха се и още серия дейности, свързани с усъвършенстването на организацията на трудовата дейност в предприятието, създадени бяха предпоставки за повишаване производителността на труда и намаляване на трудовите злополуки.

Една от подцелите на проекта  беше повишаване на ефективността на производството и производителността на труда чрез създаване на условия  за рационално използване и организация  на трудовите, материалните и финансови  ресурси, както и повишаване на мотивацията на персонала за спазване изискванията за безопасност.

          Във връзка с реализацията  на проекта беше направен анализ  на състоянието и проектиране  на организацията на трудовата  дейност, модернизация и  обезопасяване  на съществуващи обекти, машини  и съоръжения. За целите на проекта се изгради иновативна компютъризирана система за оценка на риска и мониторинг на условията на труд.

 asarel_logo_proekt13.jpg

                                            Инвестира във вашето бъдеще!

Проектът  се осъществява с подкрепата на Оперативна програма“Развитие на човешките  ресурси“, съфинансирана от Европейския  социален фонд на Европейския съюз. Настоящият документ е изготвен с  финансовата  помощ на Европейския  социален фонд. „Асарел-Медет“АД   носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Агенцията по заетостта, гр. София


Тази страница е видяна: 901

 Публикувано от: pamedia на понеделник 29 юли 2013 - 11:47:33

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Асарел-Медет“ ще реализира проект за подобряване условията на труд
„Биовет” с първата,„Асарел – Медет” с трета награда за безопасни и здравословни условия на труд
„Асарел-Медет“ АД - на трето място в България по условия на труд сред големите фирми за 2014 г.
Трезорът стана „Сграда на годината”, а Асарел-Медет” получи първа награда за безопасни условия на труд
Илияна Йотова с въпрос за условията на труд на служителите в сектор сигурност
За законодателство за условията на труд за работници от трети страни настоява Илияна Йотова
„Асарел-Медет“ АД стартира изпълнението на проект по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020
"Асарел-Медет" ще представи на публично обсъждане работния проект за многофункционална спортна зала
Проект за подобряване административния капацитет стартира в Община Пещера
Ръст на проверките с 15% отчита ИА ГИТ благодарение на проект „Подобряване контрола на труда“

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5375 сек., 0.4580 от тях за заявки.