RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Над 5000 души честваха празника на „Асарел-Медет” АД

Лъчезар Цоцорков на празника на АСАРЕЛ-МЕДЕТ 2013  „Минерално-суровинната индустрия е от жизненоважно значение за съществуването на човешката цивилизация. Добивът на подземни богатства е в основата на всички останали индустрии, а почти всичко, създадено от човешка ръка, е изработено с материали и енергия, добити от земните недра”. Това бе един от акцентите в приветствието на изпълнителния директор на „Асарел-Медет”АД д-р инж. Лъчезар Цоцорков към над 5000 души, дошли на 31 август в курорта Панагюрски колонии да уважат фирмения празник на най-голямата българска рудодобивна компания. Той благодари на целия екип за постигнатите резултати и специално поздрави 200-те работници, специалисти и мениджъри, които бяха наградени в навечерието на празника за професионални постижения или за непрекъснат трудов стаж от 25, 30, 35 и 40 години в компанията.

  Изпълнителният директор подчерта, че „Асарел-Медет” отстоява позициите си на водеща минна компания. Той отчете, че предприятието се движи в добро инвестиционно темпо, като през миналата година в изпълнение на фирмените програми за устойчиво развитие в направленията „Качество, производителност, себестойност”, „Развитие на минерално-суровинната база”, „Енергийна ефективност”, „Екология”, „Безопасност и здраве при работа”, „Развитие на човешките ресурси” и „Корпоративно развитие” са инвестирани 50 милиона лева, а за настоящата година са планирани 83 милиона лева. Инвестиците в екологични проекти за 2012 г. възлизат на около 7 милиона лева, а средствата, вложени в безопасни и здравословни трудови условия, са над 3.3 милиона лева. От приватизацията на „Асарел-Медет” АД до този момент инвестициите в изпълнение на фирмените програми са около 700 милиона лева, а само за опазване на околната среда са отделени над 60 милиона лева, съобщи Л.Цоцорков.

Зам.-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева предаде поздравите на министър Драгомир Стойнев към празнуващите и благодари на миньорите за техния труд и принос за стабилността на отрасъла.

„Асарел-Медет” е фирмата, която винаги сме давали като пример за конструктивен социален диалог. Това е компания, която дава хляб и бъдеще на хиляди хора”, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров. Лидерът на миньорския синдикат към КТ „Подкрепа” Владимир Топалов изтъкна, че мениджмънтът на компанията е пример за успешно управление. „Като синдикалист си мечтая този модел да се прилага във всички български мини, а като гражданин си пожелавам и подобен модел на управление на държавата”, заяви емоционално Владимир Топалов.

Хоро на Празника на АСАРЕЛ-МЕДЕТ 2013Областният управител на Пазарджишка област Иван Йорданов благодари на ръководството на дружеството за оказаната навременна помощ при потушаването на големия пожар край село Елшица преди седмица. „Щастлив съм, че компания като „Асарел-Медет” АД се намира на територията на поверената ми област”, обобщи областният управител.

  Кметът на община Панагюрище Никола Белишки благодари на ръководството на „Асарел-Медет” за мащабната и многопосочна подкрепа и доброто партньорство като подчерта, че най-голямото богатство на предприятието са работещите в него трудолюбиви, отговорни и почтени хора.

Израз на тази подкрепа за Панагюрище и региона е дарителската програма „Подкрепа за родния край”, която е вдъхнала живот на десетки проекти, инициативи и идеи за развитието на общината и региона. През 2012 година бяха завършени два големи инфраструктурни проекта, които чертаят нови перспективи пред развитието на туризма в общината и региона. Първият е модернизирането на Дома на миньора - хотел „Каменград”, а вторият -  изграждането на уникална зала трезор за Панагюрското златно съкровище, която бе обявена за „Сграда на годината” в края на 2012 г.  Пример за доброто партньорство с Община Панагюрище са и други два мащабни проекта, които стартираха през 2012 година и продължават през настоящата - изграждането на многофункционална спортна зала с 2000 места и създаването на модерен медицински център. На дневен ред е и подготовката на други нови важни проекти като откриването на колеж или филиал на висше учебно заведение в Панагюрище, както и проектът за газификация на общината, подчерта в приветствието си изпълнителният директор д-р инж. Лъчезар Цоцорков и изтъкна, че „каузата Панагюрище” винаги е била и кауза на „Асарел-Медет”.

Като  благодарност за личния принос на ръководителя на предприятието от Сдружението  на предприемачите в Панагюрище му връчиха приза „Златен ритон” за най-добър предприемач в общината през последното десетилетие.

Сред гостите на тържеството бяха още народните представители д-р Дончо Баксанов, Гинче Караминова и Христо Калоянов, председателят на общинския съвет в Панагюрище г-жа Веселина Зумпалова-Ралчева, представители на местната власт, ръководители на държавни и общински институции, мениджъри на фирми-партньори на дружеството.

Тържеството започна с молебен за здраве и  благополучие, който бе отслужен в  параклиса „Свети Иван Рилски”, дарение от компанията.  След това работещите в „Асарел-Медет” АД, техните семейства, ветераните от компанията, хиляди жители и гости на Панагюрище и Панагюрски колонии, заедно се насладиха на подготвената програма. За пореден път зрителите аплодираха духовия оркестър „Делчо Радивчев”, мажоретния състав към Обединен детски комплекс – Панагюрище, изявените панагюрски самодейци Никола Скачков и Цвятко Ценов. От сцената прозвучаха горещите хитове на Графа, Мирела Филева и Бобо, както и изпълненията на Преслава и Есил Дюран. Тон за традиционното дълго празнично хоро, поведено от изпълнителния директор, дадоха виртуозите от Ансамбъл „Тракия”. Публиката дари с искрени аплодисменти и любимката  на поколения българи – Маргарита Хранова. 


Тази страница е видяна: 1482

 Публикувано от: pamedia на неделя 01 септември 2013 - 10:49:23

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
200 работници и специалисти на „Асарел-Медет“ - с награди за принос към компанията, над 5000 се очакват на празника в събота
С послания за единение и вечни хитове „Асарел-Медет“ посрещна празника си
В памет на проф. Цоцорков "Асарел-Медет" ще дари на училища и читалища средствата, предвидени за празника на Деня на миньора
Ути ще готви за 1000 души на празника на ловците
Ден на отворените врати в „Асарел-Медет“
Роклегендата Джо Лин Търнър ще пее за юбилея на „Асарел-Медет“АД
„Асарел-Медет“ залеси 66 дка за последните 3 години
„Асарел-Медет” вече е и на Северния полюс
13 панагюрски ученици поеха ръководството на „Асарел-Медет“АД за ден
Бъдещи мениджъри: „В „Асарел-Медет“ се работи отговорно!”

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5290 сек., 0.4457 от тях за заявки.