RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
9 отличници в проекта "Образование за всички" ще получат стипендии от „Асарел-Медет” АД

Успешна е първата година на проекта на „Асарел-Медет” АД „Образование за всички”, който започна през есента на 2012 г. Такава е оценката на ръководството на дружеството, на експертите от Общинска администрация-Панагюрище, както и на директорите на шестте училища в общината, които са партньори на инициативата. В рамките на учебната 2012-2013 година с подкрепата на компанията 90 ученици от социално слаби семейства получиха учебници и помагала. В проекта бяха обхванати младежи от гимназиалната степен на обучение /8-12 клас/, на които държавата не осигурява безвъзмездно учебници.


 Финалният анализ на проекта показва, че почти всички ученици, участвали в инициативата, са повишили успеха си и са показали добро поведение през изминалата учебна година. По мнение на педагозите децата са имали по-високо самочувствие, чувствали са се пълноценни и са получили допълнителна мотивация да бъдат активни и отговорни ученици. Освен това реализацията на проекта е повишила и качеството на обучение, тъй като всички ученици са били поставени при равни условия, а отречени педагогически практики като „записките” вече са в историята. Осигурените учебни помагала са повишили интереса към учебните занимания и на ученици от ромски произход, които са показали доста по-високи резултати, става ясно от анализите на директорите, изготвени след края на учебната година.

През тази учебна година осигуряването на безплатни учебници и помагала ще продължи като инициативата ще бъде надградена. Девет от учениците, които са постигнали успех над 5.50 и са записали под 5 неизвинени отсъствия, ще бъдат стимулирани с месечни стипендии през предстоящата учебна година.

„Асарел-Медет” АД има намерение да разшири обхвата на проекта и в друга посока. Идеята е да бъдат стимулирани с безплатни учебници и финансова помощ социално слаби жители на общината, които са надхвърлили ученическата възраст, но желаят да завършат средно образование в паралелките с вечерно и задочно обучение, разкрити в панагюрски училища. 


Тази страница е видяна: 971

 Публикувано от: pamedia на вторник 10 септември 2013 - 14:56:01

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Двадесет и двама ученици от двете панагюрски гимназии ще получат стипендии по проекта „Образование за всички“
Стипендии за 16 ученици по проекта „Образование за всички“
Фондация „Асарел” раздаде 13 стипендии по проект „Образование за всички”
Осемнадесет гимназисти от Панагюрище – със стипендии по „Образование за всички“ на Фондация „Асарел“
28 деца посетиха „Асарел-Медет“ АД по проекта „Гордея се с труда на моите родители“
С подкрепата на „Асарел-Медет” започна второто издание на проекта „Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ в Панагюрище
Председателят на БОК Стефка Костадинова посети "Асарел-Медет" и разгледа проекта за спортна зала
Движението на българските майки раздаде над 2 хиляди лева за стипендии по проекта „Стъпка напред-4“
Дванадесет ученици получиха стипендии от фондация „Асарел”
Десет отлични ученици получиха стипендии от фондация „Асарел”Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6320 сек., 0.5466 от тях за заявки.