pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
В Ивайло ще бъде разкрита яслена група,18 деца са обхванати в новата целодневна група в Овчеполци
pamedia , вторник 01 октомври 2013 - 14:10:48 // коментари: 0


И през тази, и през следващата година Община Пазарджик планира да разкрива нови групи в детските заведения в населените места, декларираха от общинското ръководство.
В началото на новата учебна година в ЦДГ – Овчеполци отвори врата  нова  целодневна група, в която са обхванати 18 деца на възраст от 3 до 4 години. За разкриването на групата общината е осигурила средства в размер на 6 811 лв. за текущ ремонт и 1 750 лв. за закупуването на дидактически материали и пособия. С отделянето на 3 и 4-годишните деца в друга група в детското заведение се обособява самостоятелна група за 5 и 6-годишните деца с цел по-добра подготовка за постъпване в училище.
За да отговори на желанието на жителите на село Ивайло, Община Пазарджик стартира процедура по разкриването на една яслена група към ЦДГ „Веселка” в населеното място. Яслената група ще бъде разположена в сградата на бившата здравна служба. Извършен е технически оглед на постройката от специалисти от Община Пазарджик и е получено предварително положително становище по въпроса от РЗИ – Пазарджик.  Предстои проектиране за преустройство на сградата  и извършването на ремонт, който по прогнозни данни ще възлиза на около 70 хил. лева. Разкриването на яслената група в селото ще осигури обхват на 20 деца на възраст от 6 м. до 3 години.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1057Време за изпълнение: 0.7021 сек., 0.6293 от тях за заявки.