pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
EVN разширява програмата си за обучения по енергийна ефективност в училищата
pamedia , четвъртък 07 ноември 2013 - 18:18:05 // коментари: 0

През учебната 2013/14 г. EVN България осъществява  за пета поредна година обучение на ученици в разумно използване на енергийните ресурси и опазване на природата. Настоящата учебна година отбелязва поредното разширение на програмата, като тя вече се предлага за обучение 
на деца не само във 2-ри и 3-ти клас, а и в 4-ти клас. Възрастово разширение на инициативата се реализира след положителните резултати, които  програмата на EVN България показа през изминалите четири години и желанието  на преподавателите да провеждат  уроци и на по-големи ученици в  училищата, които са партньори на инициативата.

EVN България организира „енергийни  уроци” във всички 9 административни  области в Югоизточна България, които се обслужват от EVN България – Бургас, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Смолян, Пазарджик, Ямбол и Кърджали. Допълнително от 2013/14 учебна година към програмата са включени нови 10 училища. Разширението ще позволи обучения по програмата да преминат общо над 7400 ученици в над 320 паралелки от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас в общо 44 училища в Югоизточна България.

С цел програмата да бъде още по-достъпна и разбираема за учениците дружеството  разработи нови забавни игри и  уроци на различни теми. От учебната 2013/14 г. инициативата е с ново име - „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология“. Децата ще могат да се запознаят с новите герои в своите учебници – светулката Иви и зайчето Енчо, които ще им помогнат да се запознаят по достъпен за тях начин с интересни енергийни съвети и любопитни начини за разумно използване на енергията.

Занимателните уроци „Часът на Иви и Енчо” се провеждат от преподавателите в 4 учебни часа през годината в Часа на класа. За целите на обучението дружеството разработва и безвъзмездно предоставя одобрените от Министерство на образованието и науката (МОН), учебни помагала, материали, полезни и занимателни подаръци за учениците и класа. И тази година в рамките на инициативата EVN България ще проведе различни конкурси с награди за участниците. В зависимост от възрастта, учениците под различна форма ще претворят своето виждане за разумно използване на енергията, като най-добрите творби ще се изложат в EVN Офисите по места.

Инициативата на EVN България се провежда с подкрепата на МОН, регионалните инспекторати по образование и учебните заведения, участващи в обучителната програма. EVN България стартира обученията по енергийна ефективност в училищата през 2009 г., като до края на учебната 2012/13 г. общо 8500 ученици преминаха обучения, а до края на 2013/14 г. общо над 11 700 деца ще са участвали в уроците по разумно използване на електроенергията.

Обновената програмата за обучение „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология” е част от корпоративната социална отговорност на дружеството. Инициативата изразява ангажимента на компанията към обществото и околната среда. Цел на обучението е изграждане на самосъзнание сред подрастващите за разумно и безопасно използване на енергията и опазване на околната среда.


Крум Косев
oтдел Комуникации
EVN България

Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 713Време за изпълнение: 0.4160 сек., 0.3645 от тях за заявки.