RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
В "Батаклиев" ученици дискутираха и участваха във викторина на тема „Да бъдем отговорни на пътя”

Пазарджик Зам. областният управител и председател на Областната комисия по безопасност на движението Диана Варникова, връчи грамоти на петите класове от ОУ „Проф. Иван Батаклиев” за активно участие в инициативата „Да бъдем отговорни на пътя” и в подкрепа на проект „Застъпници за пътна безопасност”. 
Учениците отговаряха на въпроси, свързани с пътната безопасност и движението по пътищата. В ролята на модератор, говорителят на ОД на МВР Мирослав Стоянов представи пред децата инициативата на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, която е посветена на предстоящия  Световен ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия – 17 ноември. С едноминутно мълчание беше почетена паметта на жертвите на катастрофи.
 Кратка статистика за пътния травматизъм на територията на област Пазарджик от началото на годината представи началникът на КАТ Пътна полиция главен инспектор Тодор Тодоров. От началото на 2012 до момента по пътищата в региона са загинали 32 души, което е с 12 повече от броя на загиналите през цялата минала година. Главен инспектор Тодоров посочи като основни причини за тежките инциденти лошото поведение на водачите и употребата на алкохол и призова учениците да бъдат внимателни на пътя, особено, когато пресичат сами или в компанията на съученици, приятели и по-възрастни от тях.
Участници в събитието бяха експерти от Областна администрация, РИО Пазарджик и ученици от ЕГ „Бертолт Брехт”, които зарадваха петокласниците от ОУ „Проф. Иван Батаклиев” с тематични награди, осигурени от „Сдружение Отворена младеж”по Проект „Застъпници за пътна безопасност”.


                            


Тази страница е видяна: 1165

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 14 ноември 2013 - 18:09:50

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Деца от 5 детски градини участваха във викторина за безопасното движение по пътищата
Епископ Яков: Да бъдем отговорни християни! Да не помрачим празника! Молитвата ни се събира горе на небесата
Тодор Попов: Нека бъдем отговорни, човечни и съпричастни. МБАЛ-Пазарджик ще получи голямо дарение – защитни комплекти и апаратура
Бъдете отговорни към другите на пътя!
Областният управител: Да бъдем по-внимателни и толерантни на пътя
Обучение на тема "Наказателно отговорни лица и възпитателни мерки прилагани по отношение на малолетни и непълнолетни"
43 ученици на СОУ „Георги Бенковски“ участваха в „Мениджър за един ден“
Ученици от ПГМЕТ участваха в обучителен курс „Разработване на мобилно приложение Bootcamp“
В първата партньорска среща по проект „Моят Виртуален Град“ участваха учители и ученици от Пазарджик, македонския Кочани и словенския Веление
Възпоменателна плоча на мястото на дома на проф. Батаклиев откриха учители и ученици от училището с неговото имеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5725 сек., 0.4907 от тях за заявки.