pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Глутници кучета тормозят и нападат деца в Градската градина в Пазарджик
pamedia , сряда 27 ноември 2013 - 15:05:02 // коментари: 0


Улични кучета в ПазарджикСъс застудяването на времето глутниците кучета в Пазарджик стават все по-опасни. Вече има няколко случая на нападнати от бездомни кучета деца. Четириногите се активизират вечер, в тъмното, тогава са по-смели, разказаха родители, чиито деца са пострадали.

Едно от опасните места се оказва Градската градина. Кучетата, изхвърлени на улицата, особено едрите видове, трудно намират достатъчно храна. А съберат ли се на глутница стават страшни. Няколко родители ни сигнализираха, че кучета са гонели и нападали децата им. Случаите са все във вечерните часове, по тъмно. Едно от пострадалите момчета е било нападнато към 18 часа. Във Фейсбук страницата на Памедия за подобни случаи споделиха Георги Радев и Мария Баракова. Въпрос за увеличения брой на бездомните кучета в Пазарджик постави в рамките на „Актуалните питания“ в края на предходното заседание на ОбС и общинският съветник Таня Благова.
За залавянето на бездомните кучета общината има договор с пловдивска фирма, която кастрира и обезпаразитява хванатите четириноги, след което, ако животните са здрави, ги връща на местата, където са заловени. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1740Време за изпълнение: 0.5359 сек., 0.4625 от тях за заявки.