RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
На 1 декември в Пазарджик ще се проведе анонимно безплатно изследване за ХИВ/СПИН

Всяка година на 1 декември международната общественост отбелязва Световния ден за борба срещу ХИВ/СПИН, напомнят от РЗИ Пазарджик.
На този ден Здравната инспекция, съвместно с Кабинета за анонимно и безплатно изследване за СПИН (КАБКИС) и Младежки Български червен кръст организират в центъра на Пазарджик кампания за анонимно и безплатно изследване за гражданите.  На всички, проявили интерес към инициативата, ще бъдат предоставени здравно-информационни материали и кондоми.
Същата кампания ще продължи на 2-ри декември в ромския квартал „Луковица” в гр. Пещера. Тя се организира от здравни експерти от РЗИ, КАБКИС и Общностен център към ЦМЕДТ „Амалипе”.
Под мотото на Националната  АНТИСПИН кампания   „Животът е безценен! Не го проигравай“ специалистите по профилактика на болестите и промоция на здравето проведоха на 21 ноември във ВУИ „Ан. Узунов“ гр. Ракитово две обучения на младежи на възраст от 12 до 18 години на тема „Как да се предпазим от ХИВ/СПИН“. Показан бе филмът „Ти гониш“. Тийнейджърите се изследваха за ХИВ от лаборант от КАБКИС Пазарджик.
На 26 ноември в Центъра за настаняване от семеен тип гр. Велинград бе изнесена здравно-образователна беседа на тема „Какво трябва да знаем за СПИН“ и се извърши изследване за болестта с бързи тестове.
Дейностите продължиха в ЦПЗ „Човеколюбие“ в клуб „Здраве“, където се дискутираха проблемите на сексуално предаваните инфекции, с акцент върху ХИВ/СПИН, както и  начините за тяхната превенция. Потребители на Центъра чрез ролева игра представиха информация за ХИВ/СПИН на останалите присъстващи на срещата.
По покана на Директора на Средношколско общежитие гр. Пазарджик на 28 ноември се проведе интерактивно обучение по темата с ученици от 8 до 12 класове. На децата бе предложен тест с  твърдения, чиято цел бе да регистрира знанията и нагласите им за ХИВ/СПИН. Предоставена им бе информация за начините на заразяване с ХИВ, развитието на заболяването и профилактиката. Срещата приключи с разигравенето на интерактивна игра с балони.
Дейностите на здравните експерти от РЗИ продължават.

Тази страница е видяна: 1092

 Публикувано от: pamedia на петък 29 ноември 2013 - 16:05:40

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
През идната седмица - безплатно и анонимно изследване за ХИВ в РЗИ Пазарджик
Седмица за безплатно и анонимно изследване за ХИВ/СПИН организира РЗИ-Пазарджик
Седмица за безплатно и анонимно изследване за ХИВ/СПИН оргеанизира РЗИ-Пазарджик
Безплатно, доброволно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН
Започва седмица на безплатно и анонимно изследване за СПИН
Хепънинг, ученическа изложба „Презерватирай се“ и безплатно изследване за ХИВ по повод 1 декември
По време на лятната антиспин кампания може да се изследвате безплатно и анонимно за ХИВ
Кампанията „Купи и дари“ на Ротаракт ще се проведе на 20 и 21 декември в два магазина в Пазарджик
През декември нощувките в хотелите са намалели с 64.8%, а приходите с 67.2% в сравнение с декември 2019 година
От 12 декември започват Коледните тържества в Пещера със запалване светлините на елхата. На 29 декември е концертът на трио "Тенорите"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6769 сек., 0.5920 от тях за заявки.