RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Кметът на Стрелча отчете работата на администрацията пред жителите на селата в общината

Пазарджик, СТрелча, ДюлевоОтчет за дейността на общинска администрация направи кметът на общината Иван Евстатиев в селата Свобода, Дюлево, Смилец и Блатница.Бяха представени параметрите на бюджета, приоритетите на общинското ръководство и беше дадена информация за проектите, по които се работи и които са подадени.

„На 20.08. 2013 г. общината спечели пореден проект пред Държавен фонд „Земеделие” -   „Възстановяване на паркови пространства и градинки в с. Смилец, с. Дюлево, с. Свобода, с. Блатница- община Стрелча” на стойност 39 159 лв. Със средства по проекта ще бъде благоустроен парка, района на пощата и автоспирката в село Смилец- 4 651, 92 лв. В село Дюлево ще бъде благоустроен района на читалището, клуба и парка. Отпуснатите средства са 11 390 лв.”, обясни кметът Иван Евстатиев.
В село Дюлево е реновиран района на гробищния парк, обществената тоалетна в центъра на селото, изграден е детски кът с пързалка с пясъчник и люлки.
В село Блатница по ДФ „Земеделие” предстои благоустрояване на района на читалището, сладкарницата и параклиса. В с. Блатница е разработен проект за откриване на питейна вода  включването ѝ във водоснабдителната мрежа, като по този начин се решава проблема с питейната вода в селото.
„В село Свобода предстои да бъде реновиран парка. Одобрената сума по проекта е  7 874 лв.”, съобщи кметът на община Стрелча Иван Евстатиев.
В с. Свобода са изградени санитарни възли в общоселския клуб и кметството. Положени са тръби при гробищния парк за отводняване. Изкърпена е и улицата за гробищния парк. В с. Свобода стартира един от най- големите проекти „Реконструкция и подмяна на външен довеждащ водопровод и реконструкция и доизграждане на Помпена станция за водоснабдяване и Реконструкция и подмяна на вътрешна водопроводна мрежа в с. Свобода” на стойност 2 807 862 лв. По проект в селото предстои да бъде създаден  културен  мобилен център. Стойност- 352 880 лева. Подписан е договор с Държавен фонд „Земеделие”. Предстои авансово плащане.
„В с. Смилец бе извършен Ремонт на основен изпускател и бе възстановен преливника на язовир “Смилец – 2” в местността Корубата. Внесен бе проект в МОСВ за “Рекултивация на замърсени терени при товарна гара Смилец”. Улица 15-та бе чакълирана’, подчерта кметският наместник Ангел Кукуванов.
Отчетите на всеки 6 месеца се правят по инициатива на кмета на община Стрелча Иван Евстатиев. Целта е хората да получат реална представа за работата на общинска администрация, както и да се запознаят с предстоящото.


Тази страница е видяна: 1009

 Публикувано от: pamedia на петък 06 декември 2013 - 11:49:20

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Кметът на Стрелча ще отчете работата на администрацията на среща с жителите на всички населени места от Общината
Кметът Иван Евстатиев отчете годината управление в селата Дюлево и Смилец
Дърва за огрев, работа и решаване на проблемите с водата искат от кмета жителите на селата в община Стрелча
Кметът на Стрелча Иван Евстатиев отчете свършеното от началото на годината
Кметът Иван Евстатиев отчете една година от управлението си и в Стрелча
Жителите на Стрелча поискаха ремонт на пътя до Пазарджик, областният ще настоява пред АПИ
Кметът Иван Евстатиев направи отчет в селата от община Стрелча
Кметът на Стрелча заряза лозята в масив между селата Блатница и Смилец
Кметът на Стрелча обсъди с предшествениците си идеи за развитието на общината
Кметът на Стрелча проведе първи приемен ден в четирите села на общинатаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4654 сек., 0.3886 от тях за заявки.