RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Зимните музикални вечери ще са под знака на 80-та годишнина на проф. Иван Спасов

Зимни музикални вечери Професор Иван СпасовТазгодишното издание на Зимни музикални вечери „Проф. Иван Спасов“ ще премине под знака на 80-годишнината от рождението на човека, поставил неговото начало - проф. Иван Спасов, емблематично име за българската музика и национална култура, основал Симфоничен оркестър – Пазарджик, негов главен художествен ръководител в продължение на 22 години. Публиката ще има удоволствие да чуе едни от най-добрите произведения на П. Владигеров, Щраус, Дворжак, Гершуин, Брамс, Римски – Корсаков и др.

Фестивалът ще се проведе от  30 януари до 2 февруари 2014 г. и ще се предхожда от цикъл концерти  "В навечерието на фестивала Зимни музикални вечери “Проф. Иван Спасов", в който със симфоничния оркестър на Пазарджик ще  участват диригенти и солисти от Корея, Иран и България.
Първият от концертите е на 16 януари 2014 г с диригент Бабак Каземи от Иран. В програмата са произведения на Клод Дебюси, Бетховен, Чайковски, Моцарт и М. Барух. Вторият концерт е на 23 януари – под диригентството на Кюджин Чо, Корея.
За втори път в рамките на  фестивала като съпътстваща проява ще бъде открита  архитектурна изложба на проекти и реализации за периода 2010 – 2013 г. на членове на Камарата на архитектите - Пазарджик и Съюза на архитектите - Дружество Пазарджик. В рамките на изложбата 19 свободно практикуващи архитекти и архитектурни бюра ще представят най-значимите си проекти и реализации на обществени, жилищни и производствени сгради, разработки в областта на градоустройството и ландшафта, интересни интериорни решения. На изложбата ще бъдат показани и две табла в памет на напусналия ни в края на 2013 г. арх. Любомир Здравков Здравков, автор на сгради, оформящи облика на съвременен Пазарджик. 


Тази страница е видяна: 1483

 Публикувано от: pamedia на вторник 14 януари 2014 - 16:43:29

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
На 30 януари започват Зимните музикални вечери „Проф. Иван Спасов“
Архитектите редят изложба, съпътстваща Зимните музикални вечери "Проф. Иван Спасов"
Утре е откриването на «Зимни музикални вечери «Проф. Иван Спасов»
"Зимни музикални вечери - проф. Иван Спасов“ с акцент на Бетовен
Веско Ешкенази идва в Пазарджик за първата фестивална вечер от Зимни музикални вечери „Проф. Иван Спасов”
Специално създадена за фестивала пиеса на Салваторе Фрега ще звучи в тазгодишните „Зимни музикални вечери „Проф.Иван Спасов“
На 28 януари започват 41-те Зимни музикални вечери "Проф. Иван Спасов"
Тодор Попов: Фестивалът Зимни музикални вечери "Проф. Иван Спасов" е една от визитните картички на Пазарджик
Струнен квартет "Фрош" - на сцената на "Зимни музикални вечери - Проф. Иван Спасов"
44-те "Зимни музикални вечери "Проф. Иван Спасов" започват в четвъртък. "Музика в обектива" е съпътстващата фотоизложбаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5768 сек., 0.4975 от тях за заявки.