RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Кметът едностранно прекратява договор с концесионер

Кметът на община Пазарджик Тодор Попов е внесъл предложение в общинския съвет за едностранно прекратяване на концесионен договор за ползване на язовир в землището на с. Овчеполци.
Концесионерът ЕТ “Саладин 2002 – Георги Цветков” от Първомай не е изпълнил редица от условията, залегнали в Решение 106 на ОбС пазарджик от 24 юни 2010 г., с което е открита процедурата за концесия на язовира с площ над 60 дка. Договорът е сключен с едноличния търговец чрез пълномощника му Николай Трендафилов Шарков. В него, както и в решението на местния парламент изрично е записано, че концесионерът е длъжен:
Да внсе парична гаранция в размер на 100% от годишното концесионно възнаграждение за изпълнение на договора, вносима по сметка на концедента, в едномесечен срок от подписването на договора; Да внесе еднократна парична гаранция  в размер на 50% от годишното концесионно възнаграждение за гарантиране задължението за предаване на обекта в състояние позволяващо продължително и безпроблемно ползване на обекта, след прекратяване на договора за концесия, вносима в едномесечен срок от подписване на договора по банковата сметка на концедента; За осигуряване изпълнението на задълженията, свързани с опазването на околната среда концесионерът открива специална банкова сметка в банка, съгласувана с концедента, в която да отчислява ежегодно по 200 лв. (двеста лева). Срокът за откриване на сметката е едномесечен, считано от датата на подписване на договора за концесията; Да представи на Общината инвестиционна програма за обекта, предмет на концесията, съответстваща на инвенстиционното предложение, която след съгласуване с концедента става неразделна част от концесионния договор, в едномесечен срок от подписването му; Банкова гаранция за гарантиране задължението на концесионера да изпълни инвестиционната програма в размер на 2 % от размера на същата, предоставена в едномесечен срок след датата на съгласуване на инвестиционната програма.
На 13.09.2011 год. концесионерът е получил писмо, с което е уведомен, че не е внесъл и представил предвидените гаранции . С това писмо е поканен да предприеме необходимите мерки за изпълнение на тези изисквания, но въпреки това не ги е изпълнил.Тази страница е видяна: 1658

 Публикувано от: pamedia на вторник 06 декември 2011 - 18:03:05

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Човеколюбие“ протестира пред Бойка Маринска за едностранно променен банков договор
Кметът Т. Попов ще подпише договор за 49 млн. лв. за ВиК мрежата в Пазарджик
Кметът на Пещера ще подпише първия договор за саниране на многофамилни жилища
До края на седмицата кметът подписва колективен трудов договор в сферата на образованието и с Ансамбъла
Кметът на Пещера подписа договор по проект за увеличаване на обхвата и посещаемостта на децата билингви в детски градини
НОИ прекратява програмата за рехабилитация на 15 октомври
Новият концесионер на плажа в Пещера вложи над 300 хиляди лева и отвори двата басейна, ще има и детски център
Общината прекратява договора за концесията на газстанция в Пазарджик
Община Ракитово предсрочно прекратява договора с „Чепино автотранспорт“
Първият договор за саниране на панелкитеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5334 сек., 0.4756 от тях за заявки.