RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
„Асарел-Медет“ няма да става акционер и генерален спонсор на ЦСКА

По  повод появилите се съобщения в  различни медии относно искане към „Асарел-Медет”АД да се помогне на футболния клуб ЦСКА ръководството на дружеството изпрати до медиите своето становище, от което става ясно, че приоритет на предприятието са интересите и нуждите  на община 
Панагюрище, компанията  ще подпомогне еднократно футболен клуб ЦСКА, но няма намерение да става акционер или  генерален спонсор на червения тим.

ПАмедия публикува пълния текст на изпратеното становище:

    Традиционен приоритет в мащабната благотворителна дейност на „Асарел-Медет”АД са интересите и нуждите на община Панагюрище в областта на инфраструктурните проекти, здравеопазването, образованието, културата, социалните дейности, спорта и туризма, за което през изминалите години са предоставени милиони левове от дружеството и акционерите му.
    В областта на спорта и туризма „Асарел-Медет”АД е основен спонсор на Асоциацията на спортните клубове в общината. През тази година дружеството ни приключва с изграждането на 25-метров закрит плувен басейн със СПА-център и тенискорт на стойност 6 милиона лева. През следващата година компанията ще финансира започването на строителството на многофункционална спортна зала на стойност около 10 милиона лева.
    Както е известно, „Асарел-Медет”АД многократно е подкрепяло автомобилния ас Илия Царски и „златното момиче” на българското самбо Мария Оряшкова. Дружеството ежегодно финансира провеждането на автомобилни състезания в Панагюрище, на международен турнир по тенис на маса и на много други спортни прояви.
    Наскоро министър-председателят на Република България г-н Бойко Борисов се обърна с молба към „Асарел-Медет”АД да помогнем на професионален футболен клуб ЦСКА. Доколкото ни е известно, премиерът търси помощ за финансирането на клуба и от други големи компании в страната. Като дружество, което винаги е било съпричастно към развитието на спорта, „Асарел-Медет”АД приветства усилията на министър-председателя за разрешаване на проблемите.
    На 7 декември 2011 година на посещение в „Асарел-Медет”АД бяха представители на футболен клуб ЦСКА, начело с председателя на надзорния съвет г-н Димитър Борисов. Пред тях изпълнителният директор д-р инж. Лъчезар Цоцорков изрази становището на акционерите на дружеството, че компанията няма политика да бъде генерален спонсор или спонсор на спортни клубове извън общината, включително и да осигурява финансиране чрез придобиване на акции, реклама и др.

            Разбира се, позициите  на „Асарел-Медет”АД като водеща социално-отговорна компания в страната се дължат и на ежегодното подпомагане на редица значими национални и родолюбиви каузи. В този случай дружеството също ще подпомогне еднократно една национална футболна легенда, каквато е футболният клуб ЦСКА като сумата ще бъде в размер до сто хиляди лева. Нека нашият пример бъде последван и от други компании, които в рамките на своите възможности също да помогнат за разрешаването на проблеми в различни сфери на общество.  


Тази страница е видяна: 946

 Публикувано от: pamedia на понеделник 12 декември 2011 - 15:13:12

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Световното по фойерверки започва на 25 май, „Асарел-Медет“АД е генерален спонсор
„Асарел-Медет“ подписа нов договор като генерален спонсор на ФК „Оборище“
След мача Левски-ЦСКА на гарата в Пазарджик имало меле, в сигнал до местните медии се твърди, че случаят се прикрива от фен полицаи на ЦСКА
Ден на отворените врати в „Асарел-Медет“
Коледен поздрав от АСАРЕЛ МЕДЕТ АД
Асарел България Оупън 2020 няма да се състои
Роклегендата Джо Лин Търнър ще пее за юбилея на „Асарел-Медет“АД
„Асарел-Медет“ залеси 66 дка за последните 3 години
„Асарел-Медет“АД с подарък за ветераните от компанията
„Асарел-Медет” вече е и на Северния полюсТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.8584 сек., 0.7754 от тях за заявки.