pesheh_pateka_tp.jpg

Във връзка със създаване на необходимата организация за недопускане на инциденти след старта на новата учебна година в районите на учебните заведения, Община Пазарджик предприема необходимите действия за подновяване на пътната сигнализация и маркировка в районите на учебните заведения, както всяка година по това време.
"Опазване здравето на децата ни е изключително важен наш ангажимент и затова ежегодно правим няколко важни неща непосредствено преди 15-ти септември: на първо място, почистваме териториите около училищата, на второ - подновяваме пътната маркировка, на трето - проверяваме и там, където е необходимо, коригираме знаковото стопанство. С тези си действия се стремим да осигурим по-голяма безопасност и заострим вниманието на шофьорите", сподели кметът Тодор Попов.

"Тази година ще подменим знаците и пътната маркировка около всички училища и детски градини в нашия град, а също и в селата, където има такива.

От една година купуваме от най-добрата боя, която може да служи за такъв тип маркировка, същата използват и от АПИ за полагане на маркировката в цяла България. За съжаление с промяната на нормативната уредба, и най-вече на Наредба№7, се регламентира, че всички пешеходни пътеки трябва да са бели, не знам защо. Преди, като бяха с различен от белия цвят или комбиниран с друг, пешеходните пътеки се виждаха по-добре. Стремим се по-голямата част от тях да ги повдигнем, за да се убива скоростта. На около една трета от пешеходните пътеки има осветление с насочени прожектори, като амбицията ми е до следващата година да покрием всички, защото в есенно-зимния период става изключително неприятно в сумрачната част на деня, когато стават най-много произшествия", поясни Попов.

"Моят призив към всички шофиращи, а и към пешеходците е: Нека се пазим взаимно! Призовавам да сме изключително внимателни, когато шофираме, особено около училища и детски градини," апелира кметът на Пазарджик.


pesheh_pateka_tp2.jpg


Loading...