tp_patalenitsa1.jpg

"Това е символичното откриване на тази детска площадка. Много пъти съм упрекван, че инвестициите са основно в града, но трябва да се знае, че в крайна сметка селата са 31 и ние никога не сме забравяли нашия ангажимент към тях. Тази година направихме инвестиция от 230 000 лева в 13 такива нови площадки, които ще бъдат монтирани в нашите села, като планираме за следващата година още една такава инвестиция за останалите населени места." Това заяви в Паталеница кметът на община Пазарджик Тодор Попов. Той поясни, че обикновено тези съоръжения се позиционират в детските градини или в центъра на селото, по преценка на кмета на съответното село, за да е удобно на тези, за които са предназначени - децата.

"Дойдох, за да се убедя с очите си дали новите площадки отговарят на всички изисквания. Както се вижда, те са красиви, здрави и малчуганите им се радват, което е най-хубавото. Така че ще продължим с тази наша политика, да правим такъв тип неща, които да удовлетворяват потребностите на всички наши съграждани. Не трябва да бъде ощетяван никой - от малките деца, през пенсионерите, които най-много имат нужда от подкрепа и отношение, през бизнеса и подобряване на физическата среда. Въобще, неща, които да превърнат нашата община, а тя вече е на този път, в една от най-добрите общини в България", увери кметът на Пазарджик.
В началото на месец май Тодор Попов съобщи, че държавата отпуска 200 хиляди лева, с които ще бъдат направени красиви големи детски площадки в селата Братаница, Величково, Главиница, Говедаре, Дебръщица, Добровница, Мало Конаре, Мокрище, Огняново, Паталеница, Сарая и Синитово и две в Паталеница – в училището и в детската градина.

  

 


det_patalenitsa2.jpg
det_patalenitsa1.jpg


Loading...