ou_kons_rik2021_19sept.jpg

На консултациите, проведени от заместник областния управител Стоян Парпулов, с политическите партии и коалиции за определяне състава на Районна избирателна комисия - Пазарджик (РИК) за произвеждане на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г. не бе постигнато съгласие и ЦИК ще определи състава на РИК в срок до 24 септември, съобщипа от Областна администрация - Пазарджик.

Разпределението между партиите и коалициите е следното: за партия „Има такъв народ“ – 3 членове, за коалиция „ГЕРБ-СДС“ – 3 членове, за коалиция „БСП за България” – 2 членове, за партия „ДПС” – 2 членове, за коалиция „Демократична България- обединение“ – 2 членове, за коалиция „Изправи се! Ние идваме!“ – 1 член. Председателят, заместник-председателите и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

В консултациите вчера са участвали упълномощени представители на парламентарно представените партии и коалиции - Коалиция „ГЕРБ-СДС“, ПП „Има такъв народ“, Коалиция „БСП за България“, ПП „ДПС“, Коалиция „Демократична България“ и Коалиция „Изправи се! Ние идваме!“.

За председател на РИК Пазарджик са направени три предложения: от Политическа партия „Има такъв народ“ – Петя Грозданова, коалиция „ГЕРБ-СДС“ – Йордан Кожухаров и „Изправи се! Ние идваме!“ – Стойко Власев.

За заместник-председател са постъпили две предложения от Коалиция „БСП за България“ – Елена Попова и Коалиция „Демократична България-обединение“ – Христо Вълков.
За секретар беше направено само едно предложение от ПП ДПС – Васвие Мехмедова.
Loading...