Viktoria_Goteva_Nikolaos_Tsitiridis.jpg

В рамките на Световния ден на почистването – 18 септември, десетки доброволци се отправиха към язовир "Батак" и изчистиха околностите от отпадъци. Акцията се провежда традиционно с подкрепата на bTV Media Group. В нея се включиха и посланиците на „Добрият пример” . Николаос Цитиридис и Виктория Готева, както и талисманът на “Добрият пример” - Зеленко.

 

 „Една пластмасова бутилка се разгражда в природата за 400 години. Представете си, ние оставяме боклуци, които ще завещаем на нашите пра-пра-внуци“, каза водещата на bTV Новините Виктория Готева.

 „Докато дойдох тук, не предполагах колко мръсно може да бъде едно толкова хубаво място, необяснимо е за мен защо човек би замърсил това. Важно е да чистим след себе си“, допълни Николаос Цитиридис.

 Повече от двадесет акции и резултатите от действията на стотици доброволци вече са маркирани на специалната карта на сайта на „Добрият пример“. Всички, които искат да отбележат районите, които са почистили и облагородили, могат да го направят след бърза и лесна регистрация на сайта.
Loading...