zabi_4etka.jpg

Едва 3,5 милиарда души в световен мащаб използват четка за зъби, въпреки че има над 300 различни вида бактерии в плаката. За сравнение 4 милиарда използват мобилно устройство. Освен това статистиката сочи, че американците харчат сто милиарда долара годишно за продукти за грижа за косата, но само 2 милиарда за стоматологични продукти. Тези тревожни цифри показват, че е необходимо сериозно повишаване информираността на хората за важността на добрата грижа за устната кухина и инвестицията в продукти за орална хигиена.

Често пренебрегвани са и сериозните последици, които лошите навици на миене на зъбите могат да имат върху цялостното здраве. Почистването на зъбите два пъти дневно в продължение на две минути предотвратява натрупването на бактерии в устата, като по този начин намалява риска от заразяване с пародонтоза, което може да увеличи шансовете за развитие на сърдечно-съдови заболявания, артрит и пневмония. Състоянието на венците е свързано пък с голям брой сериозни проблеми като инсулти, инфаркти, сърдечни заболявания, диабет, деменция и дори усложнения по време на бременност.

Неадекватната грижа за устната кухина не само прави потребителя уязвим за всякакви стоматологични проблеми, но според последните открития това може да повлияе пряко върху качеството и продължителността на живота. Международно проучване доказва, че броят на зъбите е пряко свързан с дълголетието. Данните от него показват, че тези, които имат 20 или повече зъби до 70-годишна възраст, са със значително по-голям шанс да живеят по-дълго от тези с по-малко от 20 зъба. Друго проучване сочи, че през 1968 г. 37% от британското население изобщо няма естествени зъби, докато през 2015 г. тази статистика е спаднала до 6%. Интересното е, че средната продължителност на живота се е увеличила от 73 през 1968 г. на 81 г. през 2015 г. Това показва, че здравето на устната кухина се отразява на здравето на цялото ни тяло и неговите показатели.

„Оралното здраве е за съжаление един от най-пренебрегваните аспекти на цялостното човешко здраве. Добрата новина е, че по-голямата част от проблемите на устното здраве са лесно предотвратими с добра хигиена, но широката общественост не е достатъчно образована как да се грижи правилно за зъбите и венците си“, казва Борис Тръпчевич, главен изпълнителен директор на FOREO, коментирайки шокиращата статистика за навиците за миене на зъби, която показва, че 12% от хората не си мият зъбите по 2 дни, а 2% никога не ги мият.

В отговор на тези стряскащи данни този месец представи ISSA 3 – първата в света силиконова звукова четка за зъби за цялостна 4 в 1 грижа: за зъбите, езика, бузите и венците. Това ново решение при оралната грижа е революция, невиждана през последните 70 години в тази категория в козметичната индустрия, което завинаги ще промени начина, по който миете зъбите си! С ISSA 3 шведската марка има амбицията да подобри не само оралната хигиена, но и потребителските навици и познания.

ISSA 3 е висококачествена звукова четка, която осигурява пълна грижа за зъбите, езика, бузите и венците – грижа 4 в 1. С интелигентен шведски дизайн, тя е 10 000 пъти по-хигиенична от найлоновите четки, разполага с 11 000 T-звукови пулсации в минута и с два пъти по-силна и ефективна хибридна глава на четката. Това прави измиването на зъбите още по-ергономично и ви позволява да ги четкате с лекота, използвайки естествени ръчни движения.

ISSA 3 е препоръчана от стоматологичните експерти, заради нейните клинично доказани страхотни резултати: 140% подобрение на състоянието на устната хигиена и премахване на 30% повече плака от ръчната четка за зъби, като по този начин се намаляват шансовете за развитие на гингивит. ISSA 3 работи безупречно 365 дни с едно USB зареждане, което я прави идеален спътник, където и да пътувате. На цена от само 169 долара, ISSA 3 всъщност ще намали честотата на посещенията ви при зъболекар, като по този начин ще ви спести пари в дългосрочен план.

Освен това ISSA 3 е изработена от медицински силикон с мисъл за планетата. Разграждането на пластмасовите четки за зъби отнема 400 години, което означава, че всяка такава четка за зъби, създавана някога от тяхното изобретение през 30-те години, все още съществува. Изчисленията сочат, че 3,6 милиарда пластмасови четки за зъби се използват в световен мащаб всяка година, докато средностатистическият човек преминава през 300 през целия си живот. Новата звуковата четка за зъби ISSA 3 идва в отговор и на тези тревожни данни, тъй като е многократно, хигиенично, дълготрайно решение, което може да намали консумацията на продукти за лична хигиена за еднократна употреба като пластмасови четки за зъби.

В България ISSA 3 може да бъде закупена на foreo.com. Останалите продукти на FOREO за грижа за кожата могат да бъдат открити също в Notino (в магазина в Paradise Center и онлайн на notino.bg), както и Zlatna Ribka (в магазините и онлайн на zlatnaribka.com).

 

 

 

 
Loading...