str_nezavisimostta2021.jpg

С факелно шествие беше отбелязан Денят на независимостта в Стрелча. В навечерието на празника в читалището беше представен филм, проследяващ хронологията на държавническия акт отпреди 113 години, след което факелно шествие мина от паметника на Васил Левски през центъра на града. Слово по повод националния празник произнесе заместник-кметът на общината Васил Кацаров.

"Манифестът на независимостта, прочетен от княз Фердинанд на 22 септември 1908 г. в старопрестолната столица увенча столетните борби на българския народ за суверенна и свободна държава и направи България "един пълноправен член на семейството на цивилизованите народи", посочи Васил Кацаров.

Венци и цветя бяха поднесени в знак на признателност към всички участници в националните борби пред паметника на Апостола на свободата.

На 22 септември в храм „Свети Архангел Михаил“ свещеник Стоян Стоянов отслужи благодарствен молебен. От името на Община Стрелча, Общински съвет и НЧ „Просвещение-1871“ бяха поднесени цветя пред паметната плоча на загиналите стрелчани в двора на църквата.
Loading...