police_kola_pz.jpg

Хитър извършител на кражба от заложна къща е установен и задържан от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. На 24 август в управлението бил получен сигнал от служителка на заложна къща в Пазарджик за клиент, който заложил смартфон. След като получил сумата от залога, той поискал смартфона под предлог, че му е необходимо преди да тръгне да види един телефонен номер. Вземайки устройството, той бързо напуснал помещението.

В резултат на предприетото разследване криминалистите от полицейското управление в областния град влезли в дирите на ловкия апаш. Оказало се, че това е 27-годишен жител на пазарджишкия квартал „Изток“. Той е задържан, а мобилното устройство е иззето.

Пореден случай на незаконна сеч е регистриран в района на Велинград. Вчера следобед в полицейското управление е подаден сигнал от служители на Регионалната дирекция по горите в Пазарджик. В местност, намираща се в горски фонд, стопанисван от ДГС-Селище, лесничеите открили общо 38 иглолистни дървета, отсечени без редовно писмено позволително и немаркирани с контролна горска марка.

Извършителите на незаконната сеч са установени. Задържани са 40-годишен мъж от велинградското село Побит камък и 47-годишен жител на Сърница. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура.

От ОДМВР-Пазарджик съобщават и за задържан пиян водач. На улица в село Бошуля униформените извършили проверка на лек автомобил „Ситроен“ с водач 48-годишен пловдивчанин. Последвал тест за алкохол, при който дрегерът отчел сериозните 3.38 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Мъжът е задържан, а спрямо него е образувано бързо производство.
Loading...