katastr_amt2021_23sept.jpg

От ОДМВР-Пазарджик предоставиха снимки от тежката катастрофа, станала тази сутрин на автомагистрала „Тракия” с тир с турска регистрация в района на 91-и в платното по посока за гр.София.

Около 08.40ч. е получен сигнал за самокатастрофирал тир с турска регистрация. Към мястото били насочени екипи на пожарната, полицията и Спешна помощ. Пристигайки, екипите установили, че от удара в билборд кабината е силно деформирана и това пречи за изваждането на човек намиращ се вътре. Малко по-късно станало ясно, че хората са двама-мъже, като единият от тях е починал на място в резултат на инцидента.

За изваждането на ранения пътник от кабината на влекача били изпратени три специализирани автомобила от РСПБЗН-Пазарджик, два специализирани автомобила и един кран от сектор „Специализирани оперативни дейности” при ОДМВР-Пловдив, както и кран от частна фирма. С общи усилия на огнеборци и спасители кабината била освободена от товара на притисналото я ремарке и останалият жив мъж е изваден. Той е транспортиран от линейка в МБАЛ-Пазарджик.
На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик, уведомен е дежурен прокурор при Окръжната прокуратура в Пазарджик. Трупът на починалия водач е транспортиран за аутопсия в отделение по съдебна медицина при областната болница. По времето на провеждане на всички аварийно-спасителни действия не е имало затруднение на движението в района на АМ „Тракия”.

Katastr Amt2021 23sept V

Снимки: ОДМВР-Пазарджик
Loading...