policeman_palka.jpg

В днешния бюлетин на ОДМВР-Пазарджик се съобщават няколко инцидента от изминалото денонощие, единият от които е с пиян водач. Той се е блъснал с колата си в кафе-аперитив във Велинград.

Инцидентът станал вчера следобед на един от булевардите в курортния град. 64-годишен велинградчанин зад волана на фолксвагена си след почерпка с алкохол. При движение на седнал заден ход той загубил управление над возилото и се ударил в кафе-аперитив, собственост на друг велинградчанин. За радост, при удара не са пострадали хора, нанесени са щети на сградата - повреда на изолацията на сградата и на стоки в обекта.

На мястото пристигнал автопатрул при РУ-Велинград и дежурна група за оглед на местопроизшествието. Пътните полицаи тествали шофьора с дрегер, а уредът отчел 2.46 помила концентрация на алкохол в издишания въздух. Мъжът е задържан в ареста за срок от 24 часа, а по случая се води досъдебно производство.

Тийнейджър, извършил грабеж, е установен от служители на полицейски участък „Изток“ при РУ-Пазарджик. На 21 септември в участъка постъпил сигнал от майка на 14-годишно момче. Жената заявила, че синът и бил нападнат от непознат младеж, който със заплахи отнел смарт часовник и избягал.

С разследването на случая се заели служители от полицейския участък в пазарджишкия квартал „Изток“. Не след дълго органите на реда установили, че извършител на грабежа е 16-годишен тийнейджър от село Мало Конаре. Часовникът бил предаден от него доброволно на органите на реда. По случая се води преписка, която ще бъде докладвана в Районната прокуратура в Пазарджик.

Извършител на кражба е задържан от служители на полицейския участък в Брацигово. 60-годишна жена от брациговското село Бяга се оплакала, че е станала жертва на кражба. Докато била в ябълковата си градина в селото жената се простила с дамската си чанта. В нея тя съхранявала портмоне с дебитни карти, мобилен телефон, лични документи и сумата от 70 лева. При проведеното разследване „по горещи следи“ служители от местния участък задържали извършителя, който се оказал 44-годишен жител на село Бяга. Той предал откраднатите вещи, документи, телефон и част от паричната сума. Случаят е докладван на Районната прокуратура.
Loading...