telerik2021.jpg

През учебната 2021/2022 година ученици в 4-12 клас ще имат възможност да се обучават в една от четири безплатни школи по програмиране и дигитални технологии на Училищна Телерик Академия в Пазарджик. Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на академията до 10 октомври и не изисква предишни ИТ познания, съобщиха от Телерик.

До момента над 14 500 младежи са усвоили основите на дигиталния свят в безплатните школи на Училищна Телерик Академия. Програмите им развиват ценни знания, по забавен и достъпен начин, а както е известно, дигиталните умения стават все по-важни за настоящите и бъдещите успехи на всеки ученик.
Обученията започват в края на октомври и ще се провеждат до юли 2022 г., а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. След успешно завършване учениците ще получат сертификат от Училищна Телерик Академия.

Учениците могат да избират между две програми: „Дигитални науки” и „Разработки на игри”, като присъствените занятия се провеждат в съботните дни.
Loading...