dimitar_boyadzhiev800a.jpg

Шестият национален конкурс за млади поети „Димитър Бояджиев” 2021 г. остана без победител, съобщиха от Община Пазарджик. За участие в конкурса са подали творби 8 автори. Със заповед на Кмета на Община Пазарджик е назначена комисия, която е разгледала постъпилите творби за Националния конкурс за млади поети “Димитър Бояджиев” и е взела следното решение:

„Оценката на творбите на младите автори не допуска посредственост, а търси отличното владеене на българския език, познания в областта на поетичното изкуство, съдържателност и уникалност на творбата.
Съобразявайки се с тези норми, журито не присъжда Националната награда за млади поети „Димитър Бояджиев” за 2021 година, както и издаването на сборник с творби на отличени в конкурса творци”.

Националният конкурс за млади поети „Димитър Бояджиев“ е една от добрите възможности за автори до 30-годишна възраст да получат финансиране за издаването на своя стихосбирка. Освен това Община Пазарджик издава и сборник с отличени творби на автори, участващи в конкурса.

Dimitar Boyadzhiev800sobstv
Loading...