db2x1_1.jpg

На пресконференция в Пазарджик водачът на листата на "Демократична България - Обединение" Антоанета Цонева представи приоритетите от предизборната програма и кандидатите за народни представители на коалицията в 13 МИР Пазарджик.

"За мен е удоволствие отново да съм водач на тази листа и отново в Пазарджик да направим възможното ценностите, идеите и програмата на "Демократична България" да стигнат до колкото се може повече наши последователи, до повече граждани и да затвърдим своите позиции, но не само, а и да ги засилим и увеличим". Така Цонева формулира целите на кампанията в региона, която ще премине под националния слоган “Време е да спечели България”.
"Ние вярваме, че след толкова години, когато печелеше един или друг, една или друга партия, един или друг олигарх, най-после е време да спечели България, аз бих казала - време е да спечели и Пазарджик”, поясни Антоанета Цонева и посочи региона, като такъв, в който продължава да има трудности с материалното състояние на хората. "Един район, който има нелека съдба, един район, който беше тежко феодализиран и в който продължава да има сериозни трудности с инвестициите, с работните места, с размера на възнагражденията, с образователното ниво на младите хора", обясни водачът на листата на "Демократична България" и заяви, че в рамките на 5-7 години България може да стане най-доброто място за живеене на Балканите.
"Ние знаем едно - без всички да бъдат равни пред закона, в България никога няма да се установи бизнес климат, който да насърчава инвестициите, ефективно да бъдат харчени нашите данъци, няма да има здравеопазване , без да е необходимо доплащане, за децата ни няма да има равен старт за образование на световно ниво", каза още Цонева.

Петър Цикалов, който е 11-и в листата сподели идеята Пазарджик да се превърне в център на рийтел търговията в България, като по този начин се даде възможност хората да идват тук да пазаруват, което пък ще се отрази на джобовете на жителите му.

Новото попълнение в листата д-р Таня Андреева, която пряко се свързва със сагата по изграждане на национална детска болница в столицата, обясни, че е приела, за да може да се запознае с хора и от други райони на страната и техните проблеми. Тя поясни, че е от поколението на прехода, на което постоянно е обяснявано да почака и нещата ще се оправят. "Трябва да започнем да мечтаем за това да развиваме собствените си способности, собствения си бизнес, собствения си град. Тогава преходът ще приключи. Когато няма олигарси, на които ние да взимаме незаконно присвоените средства, когато европейските инвестиции започнат наистина да се инвестират, а не да се усвояват от един или друг, близък до властта", поясни д-р Андреева.

Антоанета Цонева определи решението на ЦИК за проверка регистрациите на листите във всички районни избирателни комисии и отказа на РИК-Стара Загора да регистрира листата на коалицията там като чудовищно посегателство срещу демокрацията в България и злонамерен акт срещу „Демократична България". Тя посочи ГЕРБ и ДПС като автори на атаката, а фактът, че двете партии нямат мнозинство в ЦИК, чието е решението, обясни така: "Нашето убеждение е, че България трябва да се модернизира и да излезе от 19 век, нещо, което политическите сили, представени в ЦИК, и не само, както и българските институции в голямата си част, отказват да прилагат законодателството такова, каквото е. Едно, защото нямат капацитет и второ - за случая става въпрос за политическа корист и абсолютно злонамерен акт, свързан с нашето явяване на изборите". Тя заяви, че този случай е несъпоставим с казуса "Кирил Петков", защото в ситуацията
"няма никакво законово нарушение, тъй като електронният подпис е точно толкова легитимен, колкото и положеният ръкописно, което е регламентирано както от нашето, така и от европейското. “
Антоанета Цонева потвърди, че РИК-Пазарджик е една от другите седем (освен Стара Загора), в които регистрацията е направена само с електронен подпис, но до момента не е атакувана. Тя увери избирателите, че ще направят всичко необходимо и „Демократична България – Обединение“ ще участва на изборите на 14 ноември.

 Листата на “Демократична България” в 13 МИР - Пазарджик включва:
1. Антоанета Цонева - политик и общественик, депутат в 46-то и 47-мо Народно събрание
2. Александра Стеркова - юрист, експерт по търговско и облигационно право, депутат в 46-то Народно събрание.
3. Любомир Гечев - мениджър “Бизнес развитие” в германска софтуерна компания.
4. Васил Тодев - общественик, който работи за развитието на туризма, природоопазването, местното развитие и неформалното образование.
5. Кристин Кроснаров - юрист.
6. Бранимир Манушов - учител по рисуване и директор на художествената галерия във Велинград.
7. Стоил Гигов - специалист в сферата на осигурителното, данъчно и трудовото право и защитата на личните данни.
8. Д-р Таня Андреева - педиатър и активист за изграждане на специализирана детска болница, депутат в 46-то Народно събрание.
9. Костадин Деянов - авиоинженер и радиоинженер.
10. Здравко Минчев - учител по български език и литература и по английски език в ОУ “Христо Смирненски” в Пазарджик.
11. Иван Хрисин - лицензиран лесовъд, има собствен бизнес за дърводобив и дървообработка.
12. Николай Янев - технически ръководител в строителството в телекомуникационна компания.
13. Петър Цикалов - предприемач с експертиза в строителството на сглобяеми енергоефективни домове.

 

 
Loading...