m_manolova_lista1.jpg

Поемаме ангажимент в следващия парламент да предложим промени в данъчните закони за отпадане на ДДС върху тока. Европейската комисия потвърди нашето искане за премахването на налозите за електроенергията и компенсация на бизнеса и домакинствата за по-високите цени на тока.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова пред медиите в Пазарджик, където е водач на листата. Тя уточни, че около 30 % от тежестта на цената на тока и на енергоносителите се формира от данъците.

Призоваваме правителството за незабавна пряка финансова подкрепа на фирмите, болниците, училищата, детските градини и домакинствата. Министерският съвет да преразгледа решението си за подкрепа от 110 лв. на мегаватчас за високите цени на тока. Компенсациите трябва да са най-малко 220 лв. на мегаватчас, за да могат фирмите да оцелеят в условията на криза, допълни Манолова.

Тя бе категорична, че решенията трябва да бъдат взети незабавно. Тревогата в обществото ескалира. Без подкрепа ще се стигне до фалити на фирми, висока безработица и повишаване на цените на основните продукти, обясни Манолова.

Относно заповедта за „зеления сертификат“ тя обяви, че в понеделник ще внесе жалба в съда за начина, по който се въвежда сертификатът. Манолова посочи, че в жалбата са се подписали представители на различни съсловия и групи в обществото, както и на преболедували, лежали в болници и хора с антитела, които не могат да си извадят сертификат. Настояваме държавата да осигури безплатни тестове за антитела на хората, които са преболедували и те да получават „зелен сертификат“, каза тя.

В момента берем плодовете на некадърното управление на здравния министър на Борисов и на управлението на ГЕРБ през последните 12 години, в които здравната система беше пробита, подчерта Манолова.

В следващия парламент ще внесем цялостна програма за увеличаване на доходите на българските граждани. Ние предвиждаме преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход от 2020 г. и запазване на добавката от 120 лв. към пенсиите, каза тя.

Специална подкрепа ще има за младите семейства – 2000 лв., 3000 лв. и 4000 лв. за първо, второ и трето дете, повишаване на детските от 40 лв. на 100 лв., 10 000 лв. за второ и трето дете при работещи родители, безплатни детски градини и ясли за всяко дете. Предвиждаме подкрепа за училищата и семействата за лаптопи и таблети за онлайн обучението, заяви Манолова.

M Manolova Lista3

Заставаме със силна листа в Пазарджик. Винаги сме заставали зад борбата с корупцията и за високите доходи. Подкрепяме президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат, каза вторият в листата за Пазарджик Никола Вапцаров, известен с участието си с тъпана в протестите през лятото на 2020 г. срещу управлението на Борисов.


Аз вярвам, че всички, които сме тук, ще покажем, че е напълно възможно политиката да бъде в интерес на хората. Хубаво е едно общество да мисли за спорта, но хубаво е и да се планират средствата, които една община влага в спорта. В последно време нашата местна община показва, че не може да планира средствата, нужни за поддържане както на зеленината, транспорта, уличното осветление, детските ясли, така и за спорта, по отношение на което се поставят редица въпроси, поясни третият в листата и общински съветник в Местния парламент на Пазарджик Чавдар Чавдаров.

Аз работя и ще продължавам да работя, за да могат хората в нашата област да казват мнението си. човек трябва да може да се изразява. Когато на човек му мирише, трябва да може да каже, че му мирише от даден завод, когато му пуши, също трябва да може да го каже, без да бъде преследван с огромни и непосилни искове за това, заяви четвъртата в листата Златка Цвеeва, която Манолова определи като "нашият борец срещу олигархията".

M Manolova Lista5

По време на разходката си в централната част на Пазарджик водачът на листата и кандидатите за народни представители от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ се срещнаха с граждани и разговаряха по актуални проблеми.
Младо семейство с бебе сподели пред Мая Манолова, че сегашните детски добавки от 40 лв. едва стигат за кутия мляко, а тя от своя страна отговори, че предвиждат увеличението им да нарастне на 100 лв., 10 000 лв. да се дават за второ и трето дете при работещи родители, безплатни детски градини и ясли за всяко дете.
Майки на студентки остро поставиха въпроса за невъзможността преболедували от COVID-19 с налични антитела да си изкарат "зелен сертификат", което препятства възможността на младите хора да посещават висшите учебни заведения.
Баби, излезли на разходка в хубавия есенен ден, изразиха възхищението си как ги "реже" в парламента и и пожелаха да е все така борбена.

M Manolova Lista6

     

Листата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ в 13 МИР Пазарджик:

M Manolova Lista2

1. Мая Манолова е български политик, лидер на гражданската платформа Изправи се.БГ. Лидер на коалиция „Изправи сел БГ! Ние идвамел“. Депутат в  , 41., 42., 45., 46. Народно събрание. Национален омбудсман. С ярка гражданска и обществена позиция. С кауза в социалната политика, свързана със семействата с деца с увреждания, живота на пенсионерите и др. В своята лична биография  казва, че  се занимава със спорт и определя себе си като вярваща християнка, толерантна към всички религии.

2. Никола Вапцаров. Втори в листата на „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ в 13 МИР-Пазарджик. Роден в град София. Юрист. Специализирал политически науки в университета в Дофин в Париж. Завършил Националното училище за администрацията на Франция в Страсбург, най-престижното висше учебно заведение в страната. Работил като съветник в МВнР и Заместник -кмет на столичният район „Младост“. В момента е мениджър в голяма международна компания, работеща в областта на здравеопазването. Никола е граждански активист участвал в опазването на природен парк Пирин, незаконното строителство и презастрояването в София, организатор на протестите срещу „Артекс Златен Век“ и активен участник в протестите срещу правителството на ГЕРБ от юли 2020 година. Семеен с едно дете.

3. Чавдар Чавдаров. Адвокат от Адвокатска колегия-Пазарджик. Член на Адвокатския съвет. Женен с две деца. Общински съветник. Трети в подреждането на листата.

4. Златка Цвеева. Четвърта в листата на „Изправи се БГ!“. Технически сътрудник в Металотехника ООД-гр. Пещера. Златка Цвеева e инициатор на подписката с искане за местен референдум срещу изграждането на депо за горене на опасни отпадъци в град Пещера. В  момента срещу нея е заведен съдебен иск от фирма “Биовет” в размер на 150 000 лв. за уронване престижа и авторитета на завод “Биовет” и дъщерната му фирма Грийнбърн, заради тезата на Цвеева, че въздухът в Пещера е мръсен и това застрашава живота и здравето на жителите в района. Инициативен комитет, оглавен от Златка  Цвеева внесе в Общинския съвет на гр. Пещера подписка с 2800 подписа при необходими 1900, но общинските съветници в Пещера не одобриха провеждането на референдум.

5. Кремена Йорданова Пета в листата на “Изправи се.БГ! Ние идваме!” - кандидат за народен представител от 13 МИР – Пазарджик. 18 години работи като експерт в застраховането. Висшето си образование завършва в СА “Д. Ценов” - Свищов, специалност “Застраховане и социално дело”. В момента е експерт в застраховането, мениджър на собствен офис. Областен координатор на “Изправи се.БГ! Ние идваме!”. Активно участвала в организацията и осъществяване на протестите през 2021 г. Съпруга и майка на две деца. Живее и работи в Пазарджик от 22 години. На 42 години.

6. Тодор Джамбов. Роден през 1975  година в Пазарджик. Филолог-магистър със специализация в областта на детско-юношеската психология. Работил като учител, психолог и директор на училище. С първа професионално-квалификационна степен в област „Управление на образованието“. В момента е директор на Професионална гимназия по химични и хранителни технологии в гр. Пазарджик. Семеен. Заявява за себе си, че образованието е неговото призвание. В свободното си време обича пътуванията и туризма със семейството. 

7. Борис Георгиев Станков – седми в листата на „Изправи се.БГ! Ние идваме!“. Магистър-еколог. В момента работи в Областната комисия за защита на потребителите. Живее и работи в гр. Пазарджик. Семеен с две деца. Дядо на едно внуче.

8. Георги Кръстев- роден в гр. Пазарджик, на 23 години. Средното си образование завършва в Австрия. Връща се в България и в момента работи като главен експерт „Пподбор на кадри“ в Американска ИТ компания. Работил е като старши специалист по подбор в най-голямата Българска агенция за посредническа дейност в областта на човешките ресурси и подбора на кадри. Бил е Мениджър на Търговския департамент на ИТ международна компания. Със значителен стаж в немска компания, където е работил като Мениджър на проекти, свързани с подбора на кадри. Автор на книгата "Наръчник по подбор и управление на кадри". Негова кауза е в България да започне обучението по първата Магистърска програма за Подбор и управление на кадри, която ще бъде третата в Европа. Георги Кръстев е икономист-бакалавър по „Стопанско Управление“. В момента учи по магистърска програма за управление на проекти и компании в Софийския университет. Осми в листата.

9. Мария Владова е под № 9 в листа на ,,Изправи се БГ“Ние идваме!. Бакалавър ,,Социални дейности“ и магистър „Управление на човешките ресурси“. В момента работи в сферата на образованието. Живее в гр.Септември. Семейна, с две дъщери.

10. Николай Илиев. На 36 години. Работи в сферата на строителството. Живее в гр.Белово. Семеен, с две деца.

11. Антония Найчева , на 23 години. Студент по право в УНСС-гр. София. През свободното си време обича да пътува, спортува и да чете. Омъжена.

12. Екатерина Филипова. На 45 години, от гр. Панагюрище. Учител по професия. Работи в сферата на образованието от 1995 година. Омъжена, с две деца и внуче. Обича да спортува и танцува през свободното си време.

13. Ларина Тодорова, на 23 години от гр. Пазарджик. Социолог. Казва за себе си, че вярва в добрите каузи.

14. Мария Божидарова Драганова - Велева. Родена в гр. Пазарджик, на 30 години. Завършила две магистърски програми - „Връзки с обществеността“ и “Счетоводство и анализ”. В момента работи, като служител “Човешки ресурси” и специалист “ТРЗ” в голямо производствено предприятие в гр. Пазарджик. Желанието за цялостна промяна в страната е причината за включването й в листата. За нея българското общество се нуждае от млади и амбициозни, можещи и знаещи хора.

15. Цоко Цоков. Доктор. Роден в гр. Пазарджик От 38 години работи, като хирург в Областната болница в гр. Пазарджик. Работил е по специалността си в гр. Триполи, Либия. С три деца и много внуци.

 
Loading...