police_ve4er800.jpg

Трима български граждани са задържани от екипи на ОДМВР-Пазарджик за транспортиране на мигранти в района на АМ „Тракия“.
На паркинг на бензиностанция първо е засечен лек автомобил „Опел” с четирима мигранти, които се оказали сирийски граждани. Те били транспортирани от 25-годишен жител на София. На същия паркинг органите на реда заловили и двама жители на Златица с микробус „Фиат“, които също се оказали съпричастни към незаконната дейност за транспортиране на чужденците.

По същото време други автопатрули на пазарджишката полиция застигнали в района на 93-ти километър по посока за София движещи се пеш на няколко групи 11 чужденци, които се оказали афганистанци и били превозвани по аутобана с миниван. Возилото е открито изоставено от органите на реда. Предприети са действия за издирването на неговия водач.

На двете местопроизшествия са извършени огледи от дежурни групи на полицейските управления в Пазарджик и Септември. Нелегално пребиваващите на територията на страната ни чужденци са предадени на служители от група „Миграция“ и по-късно транспортирани в специализирани домове към Дирекция „Миграция“ и Държавната агенция за бежанците. Тримата български граждани са задържани за срок от 24 часа. Образувани са досъдебни производства под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Работата по изясняването на случаите продължава, съобщиха от ОДМВР-Пазарджик.
Loading...