chavdar_chavdarov2021_11.jpg

 Чавдар Чавдаров е адвокат от Адвокатска колегия-Пазарджик, член на Адвокатския съвет, общински съветник. Женен с две деца.

Трети в листата на „Изправи се.БГ! Ние идваме“ в 13 МИР-Пазарджик

Отговорност и Компетентност! Защо заложихте на това послание в предизборната си кампания? 

Защото това е част  от проблема! Отношението на отговорност е тясно свързано със задължението. Дадено лице е отговорно винаги с оглед на някакви задължения, под които то попада по силата на някакъв нормативен ред – морален, правен, административен, или друг.

От друга страна задължението трябва да е поето съзнателно и доброволно. Затова и трябва да сме компетентни в това, което правим. Ако човек не знае, какъв е нормативният ред, не го разбира, не го смята за валиден или пък не смята, че редът се отнася за него самия, той не може да бъде държан отговорен за неговото нарушаване.

Освен това компетентността като знания или навици, влияят на създаването на краен резултат, като цяло: устойчиво развитие и качество на живот, и същевременно е  гаранция, че процесите в държавата ще се случават по провилния начин.

България не е толкова богата, за да си позволява недълновидни решения и некачествени изпълнения.

 

За това ли избрахте да сте част от листата на «Изправи се.БГ! Ние идваме!» в Пазарджик? Има ли потенциала тя да бъде в основата на голямата промяна?

Нещата в страната не изглеждат добре, но вярвам, че ние можем да бъдем добрия пример, срещу съществуващия- отрицателен подбор, водещ до опитомяване на политиците.  Вече имах възможността да кажа, че една държава е такава, каквато я поискат да бъде нейните граждани. Затова и всички ние не можем да останем безразлични.  Вярвам на всички, които приеха да бъдем в една листа. Млади, местни лица, имащи смелостта да заявим недоволствието си публично, открито да посочим проблемите, но и същевременно да предложим добри решения за страната си. Като дългогодишен участник в обществения живот, разбирам проблемите, с които всеки един от нас се сблъсква. Вярвам, че гражданите трябва да са в центъра на политиките на Държавата. Затова и в личен план, във всяко едно мое намерение и действие съм се ръководил, според най-добрия интерес на гражданите. А иначе пътят на нашата коалиция минава през изкореняване на корупцията, свобода за хората и бизнеса, насърчаване на семействата и грижа за възрастните.

 

Накрая, като общински съветник смятате ли, че нещата в Община Пазарджик се случават по правилния начин?   

След като в общината има недостиг на средства, значи там нещате не се случват по правилния начин. Натрупания дълг не е от последната година. Това е в следствие на едно 10 - годишно управление. През всичките тези години, чакам от общинска администрация да предприеме действия за решаване на проблемите, но вместо това сме свидетели на едно непрекъснато прикриване на същите и молене от държавата за отпускане на средства, за спасяване на общината. Вместо да се предприемата решителни мерки за оптимизиране на процесите, за намаляване на излишните разходи, за борба с корупцията и източване на бюджета. Изкрено се надявам всичко това да не доведе до ситуация, в която Пазарджик да остане на тъмно и да потъне в боклуци.

 

«Изправи се.БГ! Ние идваме» е с номер 31 в интегралната бюлетина!

Адвокат Чавдар Чавдаров е с преференция 103.

 

 КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Loading...