pushka.jpg

Мъж от Батак е задържан заради незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси. Разследването започвало, когато в полицейския участък в Батак бил получен сигнал от местно ловно стопанство за убито диво животно от вида „Благороден елен“ на територията на стопанството. Претърсено било жилище, обитавано от 26-годишен мъж от Батак. В него били открити едноцевна нарезна пушка от неустановена марка с поставен оптичен прицел и 27 броя бойни патрони в калибър 7.62 мм. В едно от помещенията е открито и месо с неустановен произход. Мъжът не представил никакви разрешителни документи за притежаване на огнестрелно оръжие и боеприпаси. Пушката а и патроните са иззети, а притежателят им задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Двама извършители на кражби са установени и задържани от служители на полицейските управления във Велинград и Пазарджик. Разкрити са кражби на метални профили от ограда във Велинград и домова кражба в Пазарджик, при която са откраднати телевизор и хидрофорна помпа.  Крадците са 22-годишен жител на курорта и 26-годишен мъж от Кричим. Откраднатите вещи са открити и предадени доброволно.

 

Млад мъж от велинградския квартал „Анезица“ е задържан с дрога. У 22-годишен мъж органите на реда открили три полиетиленови топчета със суха зелена листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на синтетичен канабиноид. Дрогата е иззета, а притежателя и задържан в ареста за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.  

 

 
Loading...