marihuana_suha_plij.jpg

Дилър на наркотици е задържан от криминалисти при ОДМВР-Пазарджик и РУ-Пещера, съобщиха от пресцентъра на дирекцията. Разследването е проведено под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Вчера екипи на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик и колегите им от районното управление в Пещера извършили претърсване в жилището на 22-годишен жител на родопския град. Криминалистите открили бяло вещество на бучки с обща маса малко над 3 грама и полиетиленов плик с близо 32 грама суха листна маса от глави и съцветия. Последвали полеви наркотестове, които реагирали положително съответно на амфетамин и марихуана.
Намерени са още електронни везни, мелничка и няколко мобилни телефона. В едно от помещенията екипите открили 10 монети и три предмета имащи белезите на културно-исторически ценности.
Младият мъж съхранявал незаконно и пет ловни патрона 12-ти калибър.
Цялата намерена дрога, културно-исторически ценности и боеприпаси са иззети. Притежателят им е задържан за срок от 24 часа. По случая се води досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

От ОДМВР-Пазарджик съобщават и за иззети незаконно добити дърва са огрев Вчера в местност край язовир „Малка Мътница“ в района на Велинград екипи на полицейското управление засекли три каруци, транспортиращи дърва за огрев. Последвали проверки, при които се оказало, че дървата са незаконно отсечени от района на напоителен канал, собственост на „Напоителни системи“. Спрямо тримата жители на велинградския квартал „Анезица“ са образувани преписки.
Loading...