СПОРТ

Успехи на бадминтона в Пазарджик

понеделник 06 декември 2021 - 16:49:43
badminton_skuosh2021.jpg

Девойките на “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик” станаха вицешампионки на България на провелото се Държавно-отборно първенство за младежи и девойки под 19 години (финали) в Оряхово. В същото първенство младежите от клуб по бадминтон „Георги Бенковски“ се класираха на 3-то място и завоюваха бронзови медали. Участие в надпреварата взеха 12-те най-добри отбора при младежите и девойките.

Състезателките на „Бадминтон-скуош клуб Пазарджик” победиха в груповата фаза отборите на “Бенковски” (Пазарджик) с 4:1 срещи и домакините от Оряхово с 4:1 срещи. На полуфинал „Бадминтон-скуош клуб Пазарджик“ надви и “Победа” (Дупница) с 3:2 срещи, но на финала последва загуба от “Виктори” (София).
Отборът бе в състав: Гергана Павлова, Рая Пашова, Валари Кръстева, Соня Цокова.
Младите бадминтонисти на „Георги Бенковски“ стигнаха до полуфиналите след като срещнаха в груповата фаза отборите на Оряхово (3:2 победи), Гълъбово (резултат 5:0) и Хасково (0:5) и останаха на трето място.
Съставът на младежите бе: Георги Ризов и Николай Николов, които са ученици на Спортно училище в Пазарджик, Емил Ганев, Стоян Кинов и Иван Николов.


badminton_g_benk2021.jpg


Loading...