badminton20211215.jpg

Оспорвани битки и много усмивки на първия коледен турнир за деца и младежи в риск в памет на Иван Лазаров

 

Над 20 момичета и момчета от няколко Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) в областта взеха участие в първия Коледен турнир по бадминтон за деца и младежи в риск в памет на Атанас Лазаров. Те премериха сили в залата на Спортното училище. Турнирът се организира от „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“, чийто председател Ренета Камберова от няколко години активно работи с тези деца. Състезанието бе финансирано от Община Пазарджик.  

Идеята за турнира, който носи името „Атанас Лазаров“ е на доброволката, която тренира децата и младежите - Анастасия Костадинова. „Иван Лазаров е човекът, който от самото създаване на клуба по бадминтон в Пазарджик, е оказал пълно съдействие и е помагал за развитието на този спорт. Сега, години по-късно мога да кажа, че Пазарджик е един бадминтон град“, коментира Анастасия Костадинова.

Начинаещите бадминтонисти бяха наблюдавани от водещата състезателка на Пазарджик Гергана Павлова и нейния треньор Неделчо Кесов. В залата бе и синът на Атанас Лазаров - Георги, който също е тренирал бадминтон.

За всички деца имаше специално изработени фланелки с имената им, най-добрите получиха своите медали, а останалите – медали за участие.

С турнира по бадминтон приключва спортният календар на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ за тази година. Сдружението „Пазарджик спортува“ организира събития, състезания, проекти, кампании и семинари, с които популяризира различните спортове сред децата и подрастващите, а също така сред децата с ментални и двигателни затруднения, както и деца и младежи, лишени от родителски грижи.

„Вече правим програмата за следващата година, която е много наситена. През 2022 година сме измислили страхотни неща, така че ни очаквайте“, коментира Ренета Камберова.

 

Класиране в Коледния турнир по бадминтон:

 

Девойки

1.Гергана Асенова (Пазарджик)

2.Весела Манева (Звъничево)

 

Момчета (10-12 години)

1.Валентин Баров (Пазарджик)

2.Златко Асенов (Пазарджик)

3.Яшар Баров (Пазарджик)

 

Младежи (14-16 години)

1.Мартин Сречков (Ракитово)

2.Исус Вълчев (Ракитово)

3.Велизар Цанков (Ракитово)

 

Младежи (17-18 години)

1.Стефан Тодоров (Ракитово)

2.Дамян Дончев (Ракитово)

3.Янчо Кочев (Пазарджик)

 

 


badminton20211215a.jpg
badminton20211215b.jpg


Loading...