konni_sastezanie.jpg

При засилен зрителски интерес на Тодоровден премина първото по рода си състезание по прескачане на препятствия в село Добровница, организирано от СК „Шампион“. В село Добровница се намира конната база на клуба, където се подготвят в дисциплината езда петобойците на клуба. Участие взеха 6 тима състезатели на спортния клуб с три коня, като представиха 10 тандема.

Радослав Христов, Виктория Пенева, Емил Грозданов, Ангел Франгов, Михаела Зонова и Георги Рангелов заедно с конете Максимилиян, Анита и Звезда направиха общо 10 паркура с височина на препятствията под 100см. Паркурът съдържаше 11 препятствия за най-бързо време. Въпреки, че това изпитание бе първо и за състезателите и за конете, всичко премина успешно.

От конете най-успешно представяне направи кобила Звезда с 4 чисти паркура от 4 старта. От състезателите първо място спечели Радослав Христов с 0 грешки от препятствия и време 58сек. На второ място е Виктория Пенева с 0 грешки от препятствия и време 1мин.03сек., а трети се класира Емил Грозданов с 0 грешки от препятствия за време 1мин.05сек. Четвърти остана Ангел Франгов също без наказателни точки от препятствия за време 1мин.10сек. Михаела Зонова е пета, а Георги Рангелов остана 6-ти.


Право на класиране имаха състезателите само с единия си кон, който е с най-добър резултат. След състезанието всички деца от публиката получиха възможност да се качат на кон по тяхно желание за кратка разходка и снимка за спомен със съдействието на състезателите от СК „Шампион“. Победителите бяха наградени с медали, а всички състезатели получиха и възпоменателни розетки. Празникът се проведе със съдействието на родители и състезатели на клуба.


sk_shampion_todorov.jpg


Loading...