Pp Pp Parlam Izb2022

Bsp22 Stoinev 1

Db2022a370 250

Izpravi Se

police_kola_vecher_dazd.jpg

Две кражби са разкрити от служители на полицейските управления в Септември и Пазарджик, съобщиха от ОДМВР-Пазарджик. В първия ден от годината 62-годишен мъж от Септември подал сигнал в местното полицейско управление за извършена кражба на пари от негов магазин за хранителни стоки. Крадецът разбил стъклопакет на единия от прозорците и проникнал в търговския обект, откъдето отмъкнал наличните оборотни пари. В резултат на проведеното разследване полицаите от управлението в Септември установили, че автор на посегателството е 12-годишен тийнейджър от същия град. С него работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“.

Снощи в полицейското управление в Пазарджик бил получен сигнал от 21-годишна жена. Тя информирала органите на реда, че е извършена кражба на велосипеда и. В резултат на проведените бързи заградителни мероприятия в близост до денонощен магазин дежурните екипи на РУ-Пазарджик засекли извършителя с велосипеда. Оказало се, че това е 31-годишен мъж от пазарджишкото село Мало Конаре. Той е задържан, а велосипедът бил предаден доброволно от него на униформените полицаи. По случая се води бързо производство.

Навръх Нова година млад шофьор е задържан от служители на РУ-Велинград. Около 21.30 ч. на 31 декември на централния булевард в курорта полицейски автопатрул подал сигнал за проверка със стоп палка на водач на лек автомобил „Тойота“. Вместо да спре, шофьорът натиснал педала на газта и се опитал да избяга. Униформените тръгнали след него със включена светлинна и звукова сигнализация на патрулния автомобил. Не след дълго в района на площад „Македония“ тойотата била спряна. Оказало се, че зад волана е 23-годишен жител на велинградското село Света Петка. Последвали проби с дрегер, като при алкохолната уредът отчел 1.34 промила, а при тази за наркотици бил даден положителен резултат за употреба на канабис. Мъжът е задържан в ареста за срок от 24 часа. Спрямо него са образувани три досъдебни производства.
Loading...