police_kola_pz.jpg

В днешния бюлетин на ОДМВР-Пазарджик са няколко случая на разкрити кражби и на един вандалски акт.

Установените извършители на кражби са трима. На 7 януари в РУ-Пещера е образувана преписка по жалба на 38-годишен пещерец. Той съобщил, че неизвестен е проникнал в къщата му и отмъкнал електро-акустична китара и телевизор. В резултат на проведеното разследване от служители на група „Криминална полиция“ било установено, че автор на посегателството е 39-годишен криминално проявен жител на родопския град. Откраднатите вещи били открити у него, а материалите от разследването са докладвани на прокуратурата.

Двама жители на Септември и село Лозен подали оплаквания в местното полицейско управления за това, че им липсват велосипедите. При единия кражбата била извършена от жилището, а при втория от района на железопътна спирка в септемврийското село Ковачево. При извършените действия по разследването криминалисти от РУ-Септември установили, че извършители на кражбите са 27-годишен мъж от Септември и 23-годишен от село Ковачево. И в двата случая велосипедите били открити и иззети от полицията.

Криминалисти от РУ-Пазарджик установиха самоличността на вандал, нарязал гумите на лек автомобил, собственост на 38-годишна жителка на областния град. След близо тримесечно разследване органите на реда установили, че автор на посегателството е 50-годишен мъж от Пазарджик. Той не е задържан поради здравословни проблеми, а случаят ще бъде докладван на прокуратурата.

От ОДМВР-Пазарджик съобщават и за задържан млад шофьор, притежаващ наркотици и управляващ автомобил под тяхното въздействие. Малко след полунощ в сряда на улица в областния град автопатрул извършил рутинна проверка на лек автомобил „Фиат“. 28-годишният шофьор от село Калугерово бил тестван с дрегер, като пробата му за употреба на наркотици отчела положителен резултат. Той предал доброволно на униформените неголямо количество амфетамин. Дрогата е иззета, а водачът задържан в ареста за срок от 24 часа. Спрямо него са образувани бързи производства.
Loading...