sportist21_1.jpg

Състезателят по кикбокс Александър Рибников (Спортен клуб Спартак 2014) стана “Спортист №1 на Пазарджик” за 2021 година. Той бе награден на изключително бляскава и стилна церемония, която се проведе в ДКТ “Константин Величков” в Пазарджик. Рибников получи статуетката си за №1 от кмета на община Пазарджик Тодор Попов и двете олимпийски шампионки от Токио 2021 – Стойка Кръстева и Ивет Горанова, които бяха част от звездното жури, гласувало в анкетата.


По традиция Треньор №1 на Пазарджик стана наставникът на победителя, а именно Илко Аджов.

Двамата с Александър Рибников изградиха изключително успешен тандем, който постигна сериозни резултати през годината. На Европейското първенство в Черна Гора Александър спечелил трето място в стил К1. Той взе участие в престижните вериги Макс Файт и Профайт. Новият Спортист №1 на града ни завоюва две първи места в стил К1, едно първо място в стил Лайт контакт, второ място в стил Пойнт Файтин, две втори места в стил Лоукик и едно второ място в стил Киклайт.

За спортист на публиката след онлайн гласуване бе определена Никол Колишева (Спортен клуб Палашев – триатлон).

Отбор на годината стана волейболният Хебър, който получи наградата си от олимпийската шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика Ерика Зафирова.

Водещи на красивото събитие бяха Александър Иванов и Лазар Вълчев, а феерия от светлина и музика изпълни залата.

Стартът на церемонията бе за председателя на “Младежки спортен клуб Пазарджик спортува” Ренета Камберова. “Господин Попов, специални благодарности за всичко, което правите за спорта в нашия град, за начина, по който оценявате, че спортът е здраве и носи гордост. Благодаря на всички спортни клубове и на техните председатели, защото мисля, че успяваме да се сработим много добре. Състезанията продължават да се множат. За миналата година имаме малко над 70 проведени събития, а това е огромен резултат. Благодаря на родителите, защото ако не са те да подкрепят децата си, вероятно в някакъв момент те ще загубят стимул да спортуват. Истината е, че родителите са родители вкъщи, треньорите са родители в залата. Благодаря и на всички хора, които се включват в нашите събития, защото го правим за вас,” каза Рени Камберова.

Кметът Тодор Попов връчи специално изработени букети с цветовете на българския трибагреник на Ивет Горанова, Ерика Зафирова, Стойка Кръстева и Евелина Николова. Последва награждаване на деца до 10 години за високи спортни постижения. А след тях Община Пазарджик раздаде и Специални награди.

Церемонията продължи с награждаване на призьорите в челната десетка, на победителя и неговия треньор, както и на отбор на 2021 година – волейболния Хебър. Наградата получи президентът на клуба Александър Иванов, а капитанът Иван Станев благодари на Община Пазарджик и кмета Тодор Попов, на ръководството на клуба, съотборниците си и на верните фенове, които подкрепят отбора.

ТОП 10 СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА

1.Александър Рибников (Спортен клуб СПАРТАК 2014 – КИКБОКС)
2.Гергана Павлова (Спортен клуб БАДМИНТОН СКУОШ КЛУБ)
3.Борислав Владов (Спортен клуб КОДОКАН)
4.Виктория Александрова/Иво Тодоров (Спортен клуб ИМПУЛС)
5.Михаела Стефанова (Спортен клуб ПЕНТАТЛОН – ФЕХТОВКА)
6.Емил Грозданов (Спортен клуб ШАМПИОН 2 – МОДЕРЕН ПЕТОБОЙ)
7.Васил Попов (Спортен клуб ПЕЧЕНЕГИ - КОЛОЕЗДЕНЕ)
8.Мариян Палев (Спортен клуб КОДОКАН)
9.Никол Колишева (Спортен клуб ПАЛАШЕВ - ТРИАТЛОН)
10.Илия Ненов (Спортен клуб СПАРТАК ПАЗАРДЖИК 2014)

Специални награди на Община Пазарджик:

Стефани и Габриела Стоеви (наградата взе треньорът от Бадминтон Скуош клуб Неделчо Кесов) - За втори пореден път двете станаха Европейски шампионки на двойки жени. Пето място на световно първенство двойки жени, девето място на Олимпийските игри в Токио. Трето място от финалния Мастърс двойки жени в Индонезия.
Петър Георгиев (Спортен клуб по адаптиран спорт – шампион) - за изключителен принос в развитието на деца с ментални затруднения. Както и неговите състезатели:
Емил Кондев - завоювал първо място 25м.гръб и второ място 25м. свободен стил на Европейско първенство по плуване за деца и младежи с ментални затруднения в Чехия
Александър Сърнов - завоювал трето място на 50 м. гръб на Европейско първенство по плуване за деца и младежи с ментални затруднения в Чехия.
Николай Нинов (Общински шахматен клуб Пазарджик) - за изключителен принос в развитието на шахмата в град Пазарджик. Спечелил първо място на I – ва дъска на отбора от Олимпиада по кореспондентен шах с над 50 държави.
Кристиан Терзийски (СК Мустанг) – най-перспективен състезател, завоювал второ място на зимни финали от 178 състезатели на Държавно
първенство по плуване за момчета до 13 години и второ място на летни
финали. Той бе награден по желание на звездното жури, като наградата му връчи лично бронзовата медалистка по борба от Токио Евелина Николова.

Треньор на годината
Илко Аджов - (Спортен клуб СПАРТАК 2014 – КИКБОКС)

Спортист на публиката
Никол Колишева (Спортен клуб ПАЛАШЕВ - ТРИАТЛОН)

Отбор на годината
Волейболен отбор Хебър (Пазарджик)

НАГРАДЕНИ ДЕЦА ЗА ВИСОКИ СПОРТНИ ПОСТИЖЕНИЯ
1.Александър Дараджански – СКП „ Мустанг“
2.Александър Димов – СК „ Кодокан“
3.Георги Новоместски – СК „ Торнадо“
4.Давид Матевосян – СК „ Борба Пазарджик”
5.Ивана Раднева - СК „ Тонус – спорт“ шотокан карате до
6.Летисия Пиронова – СК „ Диляна“
7.Лъчезар Чакъров – СК „Шампион“
8.Милен Тошкин – СК „ Спартак Пазарджик 2019“
9.Наталия Георгиева – СК „Шампион 2“
10.Радостина Куртакова – СК „ Пентатлон“
11.Симона Моллова – СК „ Диляна Прима“
12.Сияна Мухарова – СК „Шампион 3“
13.Симеон Серев – СК „ Първенец“
14.Юлиан Пачев – СК „ Делфин“


sportist21_2.jpg
sportist21_3.jpg
sportist21_4.jpg


Loading...