tp_sportist2021.jpg

Кметът на Община Пазарджик Тодор Попов връчи наградите в церемонията “Спортист №1 на Пазарджик” за 2021 година. Бляскавото събитие се състоя в ДКТ “Константин Величков” и отново предизвика изключителни емоции и вълнения. Този път звездно жури от олимпийски шампионки и медалистки определиха призьорите, като на самата церемония присъства част от журито – олимпийските шампионки Ивет Горанова, Стойка Кръстева, Ерика Зафирова, както и бронзовата олимпийска медалистка Евелина Николова. Освен официални гости, те също наградиха част от заслужилите.

“Когато се върна в години назад и си помисля откъде започнахме, а ето докъде стигнахме. Но има още път да извървим, докато станем №1. Затова тази вечер и всички вечери, в които провеждаме тази церемония, съм изпълнен с гордост. Това, което правим, няма аналог. Ние развиваме не само спорта в Пазарджик, но и нашия манталитет. С всяка една година пазарджиклии се преврвъщаме в хора с дух на победители. Това исках аз и целият екип – да възпитаваме децата на точно такъв манталитет. Искам децата да бъдат здрави, да бъдат добри хора, да се стремят да бъдат №1. Да възпитаваме увереността във всички наши съграждани, че ние може и успяваме независимо, че не сме голям град и не разполагаме с огромни финанси”, коментира Тодор Попов.

“Ние имаме 45 клуба в 32 вида спорт, това го няма в нито един друг град в България. Ние сме единствените, които в продължение на 15 години помагаме да създаваме шампиони. Ние променяме манталитет и това ме изпълва с чувство на гордост. Зад всеки един успех обаче стои работа на много хора и ние в Пазарджик сме добрият модел. Така се прави, когато местна общност, родители, треньори и състезатели гледаме в една посока. Аз съм сигурен, че няма да бъде далеч денят, в който Пазарджик  ще има нов олимпийски шампион. Защото тази наша работа дава резултат. Радвам се, че ние бяхме мечтатели, но не само това – ние продължаваме да реализираме мечтите си. Искам да сме №1.

Кой колкото иска да негодува за това колко пари сме дали за спорт. Разбира се, че ще даваме за спорт?! Ще даваме за спорт и за култура, защото това са нещата, които ни идентифицират като българи. Кое друго чувство така ни вълнува, като гордостта, която изпитваме, когато един българин стъпи на олимпийската стълбичка. Затова докато аз съм кмет, това са нещата, за които ще се дават пари, защото това са смислени неща”, завърши кметът на Пазарджик. 

 

  
Loading...