policeman_vecher.jpg

Криминалисти от Пещера задържаха непълнолетен, извършил противозаконно отнемане на лек автомобил и предизвикал пътен инцидент с него. Разкрит е след получен сигнал за леко пътно-транспортно произшествие. Пристигайки на мястото, органите на реда установили, че катастрофиралото возило е собственост на 52-годишна жителка на Пещера, а младежът, който противозаконно отнел колата, след катастрофата е избягал. С разплитането на случая се заели криминалисти от полицейското управление в родопския град. След седмица усърдна работа те установили, че извършител на деянието е 17-годишен тийнейджър от Пещера. С него работи инспектор „Детска педагогическа стая“, образувано е досъдебно производство.

От ОДМВР-Пазарджик съобщиха и за трима извършители на кражби. задържани от служители на полицейския участък в Белово и полицейското управление във Велинград. Става въпрос за кражба на 12 броя метални тръби, всяка с дължина от 2 метра и диаметър от 1 метър. Крадците са 45-годишен мъж от Септември и негов 34-годишен авер от същия град. „Дуото“ е задържано за срок от 24 часа.
Другата кражба е разкрита от автопатрул при РУ-Велинград, който извършил проверка на каруца, управлявана от 15-годишен батачанин. В нея униформените открили метален капак от водосъбирателна шахта, собственост на общинско дружество. По случая се води преписка.
Loading...