sad_cuk.jpg

Районна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем Н.Д., на 52 г., за това, че на 24.12.2021 г., в с. Мало Конаре, обл. Пазарджик, прегази с колата си кучето Роска от породата „каракачанска овчарка”. Младото куче получи тежко увреждане - множество фрактури на таза и беше оперирано по спешност в клиника в Пловдив.

Престъплението е квалифицирано по чл. 325б ал. 2 т. 3 от Наказателни кодекс. Деянието е извършено на публично място. Установено е, че същия ден обвиняемият Н.Д. шофирал лек автомобил, марка „Сузуки Гранд Витара“ и блъснал кучето на една от улиците в с. Мало Конаре, уточняват от Прокуратурата.

Под надзора на Районна прокуратура-Пазарджик по делото са проведени разпити на свидетели, включително и на Н.Д при предявяване на обвинението, назначени и изготвени са ветеринарномедицинска и съдебно-оценъчна експертизи, извършени са огледи на местопроизшествие и веществени доказателства, приобщени са медицински документи. Предстои вещото лице да представи резултатите от назначената видео-техническата експертиза, след което наблюдаващият прокурор ще се произнесе по същество.

Наказанието, предвидено от закона за деянието, в което е обвинен Н.Д., е от 1 до 3 години лишаване от свобода и глоба от 2000 до 5 000 лева.

За щастие, Роска намери своя нов стопанин - Росица Идакиева, която е запатила таксите в клиниката и се грижи за кучето.
Loading...