tp_m_basein1.jpg

"Ние сме последователни в нашите политики и това, което сме казали, се стремим да го изпълняваме", така кметът на Пазарджик коментира започналите строително-ремонтни работи на терена на т.нар. "Малък басейн", намиращ се до вече реновираното плувно съоръжение, по-известно като "Балона".
Тодор Попов увери, че ще бъде направено всичко възможно тази година за 1 юни - Деня на детето, децата на Пазарджик да могат да го ползват.


"Всъщност, то няма да е никак малко, защото ще бъде 23Х23 метра, като ще бъде разделено с различни дълбочини. В единия край ще е с дълбочина около 80 сантиметра, за да могат най-малките да се учат да плуват, а в другия ще бъде около 1,20 м. - за вече можещите", поясни Попов и добави:

"Ще направим необходимото, освен всичко друго, освен басейна, да изградим трибуни, които ще позволят на родителите да наблюдават децата си.
С оглед на възможностите ми се иска да наредим соларни батерии, за да може да си помогнем на отоплението и въобще на разходите.
В тази част, в която запазихме по-големите дървета, ще направим детска площадка, а до нея и навес с пейки за родителите, ако искат да са на сянка.
Идеята ми за долната част е да направим още две неща, които също сме обещали - площадка за обща физическа подготовка и едно малко тренировъчно стрелбище от 15 м., което да ползват нашите петобойци. Знаете, в този спорт имаме традиции и смятам, че ще им бъде много полезно. Но това ще го консултираме и с тях - как трябва да бъде разположено, къде ще бъде най-удобно с оглед на терена."

"След няколко месеца тук ще стане едно уникално място, част от цялостния комплекс, ведно с големия басейн , с което ние заслужено ще се гордеем", уверен е кметът на Пазарджик.


tp_m_basein2.jpg
tp_m_basein3.jpg


Loading...