amt_oblak.jpg

Предявено е обвинение на 36-годишния А.Б. с автомобил “Ленд Ровер Рейндж“, който блъсна в задната част автомобила на съдия от и уби Емилия Петкова от Апелативния специализиран наказателен съд. Установено е, че А.Б. е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата. Той навлязъл в задимен участък от пътя със скорост, която e била технически несъобразена с ограничената от дима видимост за конкретния пътен участък, вследствие на което причинил пътнотранспортно произшествие, съобщиха от Прокуратурата.

Инцидентът стана на 29.01.2022 г. около 14,30 ч. на автомагистрала “Тракия“, км 102+900.
На основание чл.199 и чл.69а, ал.1 от НПК наблюдаващият прокурор е постановил временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на А.Б., изпратено за изпълнение на сектор „Пътна полиция“, гр. Пловдив.
Действията по разследването по досъдебното производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура-Пазарджик, се извършват от следовател от Националната следствена служба. Те са съгласувани с наблюдаващия прокурор, уточняват от Апелативна прокуратура – Пловдив.
Loading...