ou_batakliev_pink1.jpg

Днес отново при нас беше розово!
Розовото е цветът на щастието, но за да има такова, трябва да има толерантност, съпричастност, емпатия и приемане. В ОУ „Проф. Иван Батаклиев” за поредна година отбелязахме Деня на розовата фланелка под мотото „ Да бъдем добри!”.
Учениците от начален етап, заедно със своите учители се включиха активно в инициативата. В екипна работа с родители, децата от 1а кл. изработиха розова тениска с послание „ Не на тормоза в училище, но не за ден!”.

Iб клас изработиха постер „Тормозът спира тук! Да на приятелството!“. В часа на класа проведоха беседа за борбата с агресията и изграждане на партньорство и приятелство.
IIб оцветиха своите ръчички и направиха слънце, в което изписаха мотото на инициативата: „ Да бъдем добри!”.
Момчетата и момичетата от ЦОУД- III клас изработиха картонени розови тениски с послания и гривни, които подариха на учениците от VIIв с пожелание да отнесат доброто и в училищата, в които ще продължат образованието си.
ЦОУД- IV клас надписаха и подариха разноцветни балони на 1а клас с послание за повече доброта, уважение, приятелство и съпричастие.
VI в клас подариха на всички ученици розови сърца, направени като символ на позитивните отношения и разказаха историята за началото на тази инициатива. През целия ден по информационната система се излъчваше мултимедийна презентация по темата. Към небето и тази година полетяха розови балони, на чиито връвчици учениците от прогимназиален етап завързаха сърца с позитивни послания.
Изработено беше табло с „дърво на паралелките”, което символизира единството на всички в името на доброто, защото ние можем и знаем как да се противопоставяме на тормоза ВСЕКИ ДЕН. ЗАЕДНО!


ou_batakliev_pink2.jpg


Loading...