mariyan_palev_kodokan.jpg

Два златни, два сребърни и три бронзови медала завоюваха джудистите на СК „Кодокан“ и Спортното училище на Държавния личен шампионат по джудо за младежи и девойки до 21 години. Състезанието се проведе на 26 и 27 февруари „Арена Асарел“ в Панагюрище.

Титлите бяха разпределени между пет от най-силните клубове в страната, сред които е и „Кодокан“. На най-високата стълбичка се изкачиха двама джудисти – Радина Сербезова в кат. до 63 кг и Мариян Палев ( на снимката горе) в кат. до 73 кг. И двамата показаха завидна упоритост и отлична подготовка и логично спечелиха шампионските титли, споделиха от клуба.

Сребърните медали отидоха при Емил Вълчев в кат. до 81 кг и Борислав Владов в кат. до 90 кг. Сред оспорваните битки бяха и тези за бронзовите медали. Тук Мария Горева /кат. до 70кг/, Христо Вълков /кат. до 81 кг/ и Димитър Спасов /кат. до 90 кг/ успяха да се наложат с убедителен резултат.

Заслужава да се отбележат и резултатите на Моника Шопова /кат. до 48 кг/, Класимира Кендерова /кат. до 52кг/, Стилян Гушков /кат. до 66кг/ и Станислав Николов /кат. +100кг/, които преодоляха сериозната конкуренция на силни съперници и се класираха пети.

„Това е едно от най-важните състезания за годината и очаквано то предложи интересни схватки и много емоции. Доволни сме от постигнатото.“, заяви президентът на клуба Георги Георгиев, който е директор на Спортното училище и селекционер на националния отбор по джудо. Той допълни, че СК „Кодокан“ и Спортното училище участваха с 18 младежи и 9 девойки в Шампионата в Панагюрище и че спечелените 7 медала са още едно доказателство за добрата подготовка на пазарджишката школа по джудо. Неминуемо заслугата е и на треньорите на клуба Величко Серев и Виден Василев, които подготвят вече години наред най-добрите джудисти на Пазарджик.

Следващата цел е представянето на „Кодокан“ на първенството за юноши и девойки старша възраст на 12 и 13 февруари в Сливен.


kodokan2022_0228.jpg


Loading...