pz_obicha2022_03.jpg

Пациентска прикреватна мониторингова система е новото дарение от кампанията “Пазарджик обича“, което получи Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик. Средствата за него на стойност над 3100лв. са събрани от благотворителната инициатива на Съвета за младежка политика.

„Помагаме на Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик, откакто сме започнали кампанията за събиране на пластмасови капачки и отпадъци. Вярваме, че когато имаме системни и последователни усилия резултатът ще е по- стойностен. Това, което правим има смисъл и занапред ще продължаваме да работим с отделението“, заяви председателят на Съвета за младежка политика Александър Иванов, след като доброволците връчиха дарението на началника на Неонатологично отделение д-р Здравка Пиронова. Той припомни, че за сумата от 3 хиляди лева са направени още две дарения, които включват кислородни палатки и стерилизатор.

 “С монитора се следят денонощно жизнените функции и показателите на децата. Имаме бебенца, които гледаме по няколко месеца и винаги има нужда от такива нови апарати. Този апарат информира, когато те не могат да дишат и трябва да се намеси акушерка или лекар. Това са нашите допълнителни очи, които наблюдават бебетата.“, обясни д-р Пиронова. В момента в Неонатологично отделение се полагат грижи за 15 новородени.8 от тях са в Интензивния сектор. Най-малкото бебе тежи 1900гр. То е родено преди 10 дни с тегло от 1700гр.

 От името на ръководството на болницата д-р Пиронова  връчи благодарствено писмо на Съвета за младежка политика. Д-р Пиронова също изрази благодарност към всички хора, които помагат и продължават да подкрепят тази инициатива като събират и предават капачки, за да се закупува апаратура. Тя благодари и на всички жители на Пазарджик и областта, които им помагат и са загрижени за новородените.

Снимки: Съвет за младежка политика


dr_pironova2022.jpg


Loading...