Pp Pp Parlam Izb2022

Bsp22 Stoinev 1

Db2022a370 250

Izpravi Se

izl_ksuds2021a.jpg

В Комплекс за социални услуги за деца и семейства, гр. Пазарджик днес се откри изложба „Благословени да са всички майки“. Изложбата е по повод днешния празник Благовещение и Деня на Майката. Изложбата съдържа послания на майки към деца, както и най-дългото писмо, написано до мама от ученици от втори „а“ клас с класен ръководител Валерия Годжунова и ученици от втори „б“ клас с класен ръководител Калинка Спасова към Първо основно училище „Свети Климент Охридски“ – град Пазарджик. Деца, потребители на социални услуги, подкрепени от екипа на КСУДС-Пазарджик, нарисуваха картини за майката и нейната беззаветна любов.

В съкровените 36 писъмца се откриват прекрасни думи, с които децата рисуват красивия образа на майка си и отправят пожелания за „здраве, щастие, дълголетие и добротворство“:

„Мама е най-голямото богатство….“; „Мама е съкровище, най-голямото щастие“; “Мама е най-важният човек на света за мен“; “Моята майка е родила три деца. Тя е винаги щастлива, когато сме заедно…“, “Мама отделя много време, за да ме научи кое е правилно и кое не е...“; “Тя ме гали и прегръща с меките си топли ръце…“; “Усмивката на мама е топла. Усмихне ли се, все едно изгрява слънце и стопля сърцето ми…“; “Думата „мама“ е най-хубава за мен, също като моята майка…“.

Майките пък са написали: „Детето се ражда безпомощно, слабо, с много нужди, които само не може да задоволи“; „Съществуването на майчината любов е гаранция за красивото бъдеще на детето и човечеството“; „Майката обича детето си и вижда в него това, което никой друг не вижда. За другите това дете може би е бездарно, глупаво и лениво, но за нея то е добро, умно и даровито. Кой е прав? Тя е права. Чрез любовта си тя вижда у него Божествената същина на живота“.


izl_ksuds2021.jpg


Loading...