gerb_ekaterina_z210325a.jpg

Водачът на листата на ГЕРБ и СДС в Пазарджик Екатерина Захариева посети някои от водещите предприятия в областния център.

"Ние не обещаваме невъзможни неща. Целта от 200 милиарда лева брутен вътрешен продукт и 2000 лева средна работна заплата е напълно реалистична - заяви Захариева пред ръководството на машиностроителното предприятие РАИС. - С помощта и на средствата, които ще получим по Фонда за възстановяване от ЕС, ще успеем да подпомогнем българския бизнес да
се трансформира и дигитализира. Поемаме ангажимент да продължим въвеждането на все повече електронни и леснодостъпни услуги в полза на гражданите и бизнеса."

Водачката на листата бе и в завода на "Костал България Аутомотив" в Пазарджик. Компанията започва дейност през 2017 г. По време на предизборната кампания преди 4 години Захариева посети строителната площадка на предприятието, което няколко месеца по-късно бе завършено и открито от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. В "Костал" днес работят над 1900 работници. Тук се правят части за 40 хиляди автомобили на ден.

"Ще продължаваме да работим по привличането на още големи инвеститори в Пазарджик и областта, чрез създаването на благоприятна среда. Това ще повиши доходите на хората и ще помогне за задържането на младите хора в региона", каза тя пред ръководството и работниците на завода.

В производствената база на "Ариете" в Пазарджик, където работят над 300 души, Захариева изтъкна, че основният проблем, пред който е изправена българската индустрия, е липсата на подготвени и квалифицирани кадри. Затова и приоритет на ГЕРБ става развитието на дуалното обучение, запазване на професионалните гимназии и подобряване на училищната база по отношение на точните науки.

Фирма "Ариете" започва дейност през 2017 г. и е симбиоза между производство на части за автомобили и логистична дейност. На година тук се произвеждат 18 милиона модула за автомобили.


gerb_ekaterina_z210325.jpg


Loading...