ek_zaharieva2021_03_.jpg

Водачът на листата на ГЕРБ и СДС в Пазарджик Екатерина Захариева проведе онлайн среща със Сдружение на предприемачите Пазарджик. На срещата бяха обсъдени въпроси, които засягат бизнеса в Пазарджик, и на които водачката на листата на 13 МИР Екатерина Захариева отговори.

Г-жа Захариева беше категорична, че в управленската програма на ГЕРБ не е заложено увеличение на данъците. Друг важен акцент, върху който Екатерина Захариева се спря е това, че страната ни трябва да престане да се промотира като страна с евтина работна ръка, като пое личен ангажимент да работи в тази посока, така, както го е правела и до сега. Като проблем в Пазарджик и региона беше споменато и водоснабдяването, като г-жа Захариева подчерта, че това е сериозен въпрос, който няма да остане пренебрегнат и по който ще се работи в следващия мандат.
Модернизация, дигитализация, средства за енергийна ефективност, подготовка на висококвалифицирани кадри нужни на икономиката и продължаване на големите инфраструктурни проекти, ще бъдат във фокуса на следващ мандат на правителство на ГЕРБ и СДС, коментира Екатерина Захариева.

В срещата се включиха и други кандидати за народни представители. Вторият в листата Найден Шопов представи свои два ангажимента, които ще поеме в случай, че бъде избран за депутат. Единият от тях е да бъде доразвит предвидения институт за медицински сестри и здравни работници в областния град като в резултат от това в него да започнат да се обучават повече нужни на страната ни медицински лица. Другият ангажимент засяга изграждането в Пазарджик на съвременна индустриална зона. Изграждането на такава зона ще спомогне за привличане на нови инвеститори в областта. Около идеята и необходимостта за изграждане на такъв индустриален парк се обединиха всички участници в дискусията и кандидати за народни представители.

Инж. Валери Вълков, кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС представи като свой приоритет темата с нуждата от подновяване на "Водния цикъл" в областта. Представи се и идея за пречиствателна станция за вода идваща от „Белмекен“, както и инфраструктурно предложение - да бъде изграден мост при източната част на острова, който да изнесе тежкотоварния трафик, идващ от Пловдив и по този начин да се облекчи движението по бул. "Стефан Стамболов", където в момента има конфликтна точка между тежкотоварните превозни средства и граждани, отиващи на разходка и отдих в парк Остров „Свобода" в Пазарджик.

Кандидатът за народен представител д-р Лозана Василева коментира, че ще продължи да работи в подкрепа на малките и средни стопанства. Акцент постави върху продължаването на работата по напоителните системи, които са особено важни в нашия регион. Сдружаването на дребните земеделски производители и създаването на фермерски пазари е също част от акцентите, които представи като важни за развитие на земеделието в нашия регион.
Loading...