teat20220323a.jpg

Второто представление от Мартенския театрален маратон, организиран от Младежкия дом и Община Пазарджик, е „Ах, ти, мила Ана“. Спектакълът може да гледате на 23 март от 19:00 ч. в Голяма зала на Младежки дом. Продукцията е на „Джобен театър“ с режисьор Гьорги Георгиев - Антика.

Спектакълът, сътворен от актрисите Александра Василева и Анна Станчева е за зависимостта от другия. Силната, неосъзната привързаност, стигаща до обсесия, която може да доведе до много крайни действия. Дали, когато човек вече няма зависимост, защото причинителят е отстранен, е свободен или остава в плен на другия в своето съзнание и съществуване завинаги. Чрез майсторски написания криминален сюжет от австрийската авторка Верена Канаан, актрисите изграждат своите образи, като използват много богата палитра от изразни средства. Подзаглавието на пиесата „фуриозо - жадна за игра актриса“ е водещо при създаването на представлението. Терминът „фуриозо“- музикален термин – необуздано, яростно - е приложен във всички компоненти на спектакъла. И така криминалния жанр, темите за рутината, зависимостта, свободата, облечени в хумор и представени фуриозно могат да достигнат до всеки един зрител.
****
С даренията от кутията, поставена по време на всяко представление от Мартенския театрален маратон, ще бъдат закупени материали от първа необходимост за бежанците от Украйна.


teat20220323.jpg


Loading...