knigi_det2022b.jpg

Интересно литературно детско утро се проведе в „Христо Ботев – 1897г.”-Пазарджик. То беше посветено на седмицата на детската книга. В читалището гостуваха ученици от първи клас с класен ръководител Гинка Димитрова и ученици от трети клас с класен ръководител Петя Кашева от СУ "Георги Брегов ". Библиотекарката Веска Минова запозна децата с пътя на книгата, с понятия като автор, художник, илюстратор и илюстрация, библиофил, с особеностите на книгата - хартия,  листа, мастило, печатане, формат, корици - меки и твърди, многотомни  издания, книжки-игри, детски енциклопедии и т. н. А най-интересната част беше играта, в която децата познаваха книжките по илюстрациите на кориците.

Учениците от трети клас бяха подготвили много интересен рецитал, посветен на книгата, а първокласниците прочетоха откъси от любими приказки. Библиотекарката Веска Минова също участва в четенето. Тя прочете поучителната книга "Обичам да лъжа!", която предизвика много емоции у децата. Накрая имаше и правописни задачи, с които всички се справиха успешно.

 Децата станаха членове и читатели на читалищната библиотека и подариха книги, които да вече са част от фонда ѝ и могат да се четат от всички.

 

Снимки: Веска Минова – Фейсбук

Автор: Катя Бузник


knigi_det2022a.jpg
knigi_det2022.jpg


Loading...