gerb_logo800.jpg

БСП и Демократична България да изтеглят министрите си от кабинета. Това призова в декларация от името на ГЕРБ-СДС председателя на парламентарната група Десислава Атанасова и отново поиска оставка на правителството.

Лъжата не е патент само на Кирил Петков. Лъжата, оказа се, е системно поведение на целия му така наречен „А-отбор”. Това се казва в декларация на ГЕРБ-СДС посветена на първите 100 дни управление на кабинета.

“Понеже днес е 1-ви април – Денят на лъжата, поздравяваме с празника българското правителство”, заяви председателят на ПГ Десислава Атанасова.

“Кирил Петков започна да лъже още преди да влезе в политиката. Първо излъга президента Радев да му повярва. После наруши Конституцията и подписа декларация с невярно съдържание. После излъга 700 000 български граждани, че ще оправи живота им с магическа пръчка. И накрая излъга системните партии БСП и ДБ да подкрепят правителство, оглавявано точно от такъв персонаж”, заявиха от ГЕРБ.

Според тях Петков “лъже безподобно” още от служебното правителство. “Излъга за празните язовири – служебният министър Везиева го разобличи. Излъга за ББР, докато раздаваше пари на говорителката си Лена в размер на 37 мин. пенсии всеки месец. Излъга за ДКК, докато Ваня Караганева раздаде 1 млн. лв. за адвокатски хонорари. Излъга, че 8 млрд. се крадат, а само за 9 дни преди Нова година изчезнаха незнайно къде 9 млрд. Три пъти излъга за Плана за възстановяване – че е пратен, че е одобрен, че най-накрая ще се договори с ЕК. През последните дни излъга отново като замеси и председателя на ЕК с твърдението, че Урсула фон дер Лайен ще е в България следващите дни и Планът ще е финализиран. Вчера говорителя на Комисията го опроверга официално – няма дата, няма окончателен вариант, планът не е готов за подписване”, допълват от партията на Бойко Борисов и още:

"Гигантската му лъжа е за производството на батерии, което се превръща в запазена марка и негова фикс идея, изглежда защото има ангажимент към някого. И то с ясното съзнание, че ще наруши грубо европейските правила, че рискува финансови санкции за държавата и води цялото държавно управление към фаза на командно дишане, задвижвано от батерии с ограничен живот. Излъга и за горивата като замеси МГЕРБ и дори им издаде присъди от тв трибунал.

ГЕРБ смятат, че премиерът е станал “кошаревски свидетел” по делото с ареста на техния лидер, по което е замесил и Европейската прокуратура.

“Излъга хората, че ще осигури прехраната на българския народ, а не знае цената на хляба. Излъга, че ще увеличава пенсиите, а през януари хиляди пенсионери бяха ощетени. Излъга, че тока, газа, парното няма да поскъпват, а днес се очаква нов ценови шок. Лъже за Македония, а се готви да отстъпи от националния интерес на държавата. Излъга, че е провел среща с президента на САЩ, а всички видяхме, че тя е протекла 8 секунди.

Колкото до ГЕРБ, ние се гордеем, че не се пречупихме, не се прегънахме, не отстъпихме и ви показвахме всеки ден, колко опасно е това, което се случа със страната. Не очакваме да ни го признаете. Не очакваме да се извините на нас и на нашите избиратели за обидите, които ни нанесохте. Очакваме да се извините на Вашите избиратели за това, че се съгласихте да участвате в един заговор срещу държавността и че допуснахте лъжци да си разиграват конете като побеснели в продължение на една година. Отново казвам – играта свърши. Напускайте правителството и запазете достойнството на България. Защото достойнството е нещо, което не се купува с пари и с постове. Достойнството е нещото, което прави една държава държава. Запазете достойнството на страната си и приключете тази трагедия, колкото се може по-скоро.

Оставка, аматьори!”, завършва декларацията на ГЕРБ-СДС.
Loading...